Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W pojedynczym vanosie jest po lewo od filtra oleju, w okolicy ucha do unoszenia silnika. W podwójnym chyba od przodu jest wkręcony (na lewo od tego ucha).

Najlepiej nowy oryginał :mrgreen: Używany trafisz albo nie. Zamiennik tak samo, chyba, że jakiś gość co dobrze ogarnia temat poleci Ci dobrą firmę. Przerabiałem temat z czujnikiem wału i na dzień dzisiejszy kupiłbym nowy oryginał, bo w efekcie i tak taniej wyjdzie.

Opublikowano
Jak dokładnie nazywa się czujnik odpowiadający za ten błąd? Bo z tego co wiem są dwa czujniki związane z wałkiem. Ile Cię kosztował oryginał?
Opublikowano
Ta o ile się orientuje to jest ten koło filtra oleju. Komputer pokazując ten błąd wskazuje na wałek dolotowy tylko nie wiem czemu kolega tobie nie wierzy bo przecież pisałeś już że to ten przy filtrze.
BMW forever!!!
Opublikowano

Ja się zamotałem, myślałem, że post pod moim postem to nie autor napisał tylko ktoś inny i że pytanie o cenę nie jest skierowane do mnie :mrgreen:

Najlepiej znajdź numer części na realoem i na pewno będzie pasował. Lub podaj VIN jeśli masz z tym problem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wierzę wierzę, spytałem jak dokładnie sie nazywa żeby wiedzieć o jaki pytać kupując :)

Nazywa się "czujnik wałka rozrządu ssącego" i radze kupić oryginał w ASO BMW.

Opublikowano
radze kupić oryginał w ASO BMW.

Z tymi orgynilalami to zalezy jak czesc bo nie wszystko warte jest ceny w ASO.

Ja kupilem czujnik polozenia walka od strony wydechu ale cena w ASO ( ponad 300 zl ) jest IMO nieadekwatna do stopnia skomplikowania tej czesci.

Kupilem czesc aftermarketowa za 85 zl wliczajac przesylke i wszystko jest OK.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Ma ktoś z Was doświadczenie z czujnikami położenia wałka rozrządu Febi? Będę w najbliższym czasie wymieniał i się zastanawiam czy brać oryginał (365zł) czy Febi (100zł). Różnica w cenie kolosalna, stąd mój dylemat.
Opublikowano
Z doświadczenie nie kombinowałbym z zamiennikami. Febi to chyba nie za dobra firma, zresztą w tym przypadku cena mówi sama za siebie.