Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :)

Jestem zainteresowany kupnem BMW 320 COUPE silnik 2.0, 150 KM, 2000 r.

Dokładnie jest to auto z tego ogłoszenia:

http://otomoto.pl/bmw-320-coupe-skora-alu17-jedyna-taka-C18499237.html#description

Zaimponowało mi bogate wyposażenie tego auta.. Myślicie, że jest warte tej ceny?

Proszę doradźcie mi na co mam zwrócić szczególna uwagę podczas oględzin tego modelu.

Pozdrawiam!

Opublikowano
z komisu to szkoda nawet jechać oglądać. jak pojedziesz parę razy to się przekonasz dlaczego.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano

ogolnie ładne ale dolicz do ceny rej. w polsce , 260 zl + oc + recycling : 500 zł , akcyze , tłumaczenia , przeglad itd itp ogolnie chyba szkoda zachodu..

btw czemu uwazacie ze jak z comisu to musi byc gowno ? tzn slyszalem cos ze oni maja swoich mechaników i bite furyt naprawiaja i sprzedają pozniej 3x drozej , ale ja nie wiem czy tak jest wszedzie..

Opublikowano

Juz ci mowie jak to u mnie wygladało dokladnie :

Recycling ; 500 zł

Rejestracja w urzedzie komunikacji w moim miescie : 260 zł - odrazu jak masz wszysztkie papiery tlumaczenia recycling itd , dostaniesz blachy + dowód rej. 30 dniowy , po 30 dniach odbierasz ten wlasciwy.

Akcyza : 50 zł

OC : u kazdego inaczej , u mnie wyszło ze znizkami ojca 60 % + ja nie mam jeszcze osiągnietego wieku 25 lat + zadnych znizek : 1200 zł

Tłumaczenia : 40 zł od strony , masz tam około 4 stron.

Faktura zakupu w NIEMCZECH : powinni mieć.

Co do OC jak piszą ze maja i mozna na nim wracać to tez przygotuj sie na to , ze moga powiedzieć ze jak chcesz zostać w tej firmie ktorej oni juz maja , bo wpłacili pewnie tylko 1 rate byle mozna nim jeżdzic to jeszcze za te rate musisz im oddać , lub mowisz ze nie chcesz w tym ubezpieczeniu i odrazu kaz im przy tobie pisac wymowienie z tego ubezp, byś mogł znaleść sobie innego.. jak juz napiszecie masz 30 dni na znalezienie nowego ubezp. ale nie mozesz w ten czas jezdzic fura chyba ze masz jeszcze te blachy 30 dniowe wykupione.

ogolnie rzecz biorąc dolicz sobie : 1700 zł + jakies podstawowe naprawy/wymiany filtrów , oleju na start bo nie wiesz kiedy oni to robili..

bynajmniej u mnie wygladało to tak.. wiec pisze ci bys mogł byc troche do przodu , moze ci sie cos przyda z tego co napisalem.

Opublikowano
Juz ci mowie jak to u mnie wygladało dokladnie :

...

Akcyza : 50 zł

...

Jak to zrobiles? Ja sprowadzalem rok temu, akcyzy z umowy wyszlo mi cos kolo 500zl, w urzedzie celnym powiedzili mi ze mam zanizona cene i policzyli wedlug wlasnego przelicnzika (wyszlo im ze auto jest warte cos kolo 30 tys), musialem doplacic cos ponad 300zl - akcyza wyszla mi troche ponad 800zl. Jakis czas temu (3 lata wstecz) mozna bylo napisac na umowie nawet 1 Euro i od tego placilo sie akcyze, ale od tamtego czasu juz taki przekret niestety nie wyjdzie... :roll:

Opublikowano

Co wy tutaj piszecie za głupoty :duh:

Przecież w ogłoszeniu jest jasno napisane że całkowity koszt rejestracji to 256 złotych a nie jakieś tam piszecie, akcyza, tłumaczenia, vat itp do opłacenia, poprostu ja bym nie skreslał tego autka tylko zadzwonił do sprzedawcy i dowiedział się jak to faktycznie wygląda i jeśli faktycznie pozostała tylko rejestracja koszt 256 zeta to można jeszcze na miejscu zrobić jazdę próbną, coś potargować i brać, jak nie miałbym swojej to chętnie bym kupił, może ktoś z forumowiczów jest z okolic Radomia to mógłby zobaczyc jak wygląda fura i napisać jeśli masz daleko obejrzeć to auto. Pozdro Mario.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D