Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Posiadam e65 z 2006 r. Zapaliła mi się czerwona kontrolka: Starter motor. Don't stop engine!

Po zgaszeniu i zapaleniu auta dalej się świeci :D

Zadzwoniłem do serwisu M-Cars i mówią, że nie wiedzą o co chodzi, ale nie należy kontynuować jazdy. Może coś przegryzło jakiś kabel, może wilgoć, padł jakiś czujnik. Tyle, że jestem na Mazurach i jutro muszę wrócić na Południe naszej ukochanej Ojczyzny.

Silnik pracuje normalnie.

Opublikowano
albo cos z rozrusznikiem albo alternatorem.....ale pewny do konca nie jestem....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzień dobry,

Posiadam e65 z 2006 r. Zapaliła mi się czerwona kontrolka: Starter motor. Don't stop engine!

Po zgaszeniu i zapaleniu auta dalej się świeci :D

Zadzwoniłem do serwisu M-Cars i mówią, że nie wiedzą o co chodzi, ale nie należy kontynuować jazdy. Może coś przegryzło jakiś kabel, może wilgoć, padł jakiś czujnik. Tyle, że jestem na Mazurach i jutro muszę wrócić na Południe naszej ukochanej Ojczyzny.

Silnik pracuje normalnie.

Rozrusznik silnika. Nie zatrzymuj agregatu- ale skoro gasisz i zapalasz to pewnie tylko błąd, wykasujesz i dalej heja !

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Zgaszony silnik, odpinasz aku , odczekaj 10 minut i po sprawie. Mialem mase odkrecona pdzy aku i mi to wyskoczylo, skrecilem i po resecie problem zniknal. Generalnie brak jakiejs masy i komp swiruje.