Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ! Mam pytanie gdzie się znajduje oryginalna antena GPS w E46 coupe z navi MK3 . Nie mam pojęcia gdzie może ona być . Wiem jedno ja nie mam jej podłączonej . Navi nie ma sygnału , kabel od anteny z tylnego czytnika idzie na przód do Monitora (navi 4:3 ) Niestety tutaj nie jest nigdzie podłączony , jest po prostu sama wtyczka . Inne funkcje jak TV działają bardzo dobrze , prześledziłem dziś całą instalacje w aucie i anteny nigdzie nie znalazłem . Antena TV , FM i GSM mam w tylnich słupkach i są one ok. . Pytanie więc gdzie oryginalnie się znajduje antena GPS w COUPE . Moja navi jest z tego co mi wiadomo dokładana , oryginalnie chyba była tam strzałkowa i do niej idzie ten kabel do czytnika MK3 . Ale przecież strzałkowa chyba niema wbudowanej anteny w monitor . W sumie mam kostkę po starym radiu z navi wolną razem z kablem antenowym FM są upchnięte pod tapicerką . Druga sprawa to mam jeszcze jedną kostkę wolną koło radia . Jest ona dwu pinowa chyba jest to CAN ponieważ są to 2 przewody zawinięte w warkocz ? tego przewodu starczy chyba do bagażnika . Identyczną kostkę znalazłem z w tylnim lewym słupku gdzie są anteny . Przewody są identycznego kolorku , końcówka również nie jest nigdzie podłączoną . Myślałem że może trzeba je razem połączyć lecz niestety kostki są identyczne .