Skocz do zawartości

bmw e46 320d brak mocy

Grzesiek1228

Rekomendowane odpowiedzi

witam kupiłem niedawno bmw e46 320d 136 km i nie wiem dlaczego jest mułowata

silnik pracuje rowno legancko nie dymi mało pali lecz na słabe przyspieszenie

prosze o jakies wiadomosci z tym zwiazane

Edytowane przez Grzesiek1228

Może tylko Ci sie wydaje że jest słaba, zrób test elastyczności i napisz ile ma od 80 do 120 na 4 biegu. Pierwsza i najtańsza sprawa zmień przewody pod ciśnienia Vacum, zmień zaworki sterowania turbiną i egr lub wyczyść je, przeczyść egr i czujnik w kolektorze ssącym,jeżeli nic nie pomoże to czeka Cię wymiana przepływomierza.

Może tylko Ci sie wydaje że jest słaba, zrób test elastyczności i napisz ile ma od 80 do 120 na 4 biegu. Pierwsza i najtańsza sprawa zmień przewody pod ciśnienia Vacum, zmień zaworki sterowania turbiną i egr lub wyczyść je, przeczyść egr i czujnik w kolektorze ssącym,jeżeli nic nie pomoże to czeka Cię wymiana przepływomierza.

popieram sprawdz na prostej drodze 80-120 na 4 biegu i podaj wynik :) może jeździłes dużo mocniejszym autem wczesniej stąd te wrażenie :cool2:

szukałem tej przyczyny od czego ona jest zamulona i wyczytałem na forum zeby sprawdzic przepływomiesz

no i odłoczyłem go od wtyczki i auto odzyskało moc ktora powinna miec

tylko mam pytanie czy on musi byc podłonczony czy nie

a jiesli nie to czy cos moze sie stac z silnikiem

A powiedz mi kolego jaki masz nr przepływomierza? z końcówką 314 czy 468?

ps. Zmień nazwę tematu na" bmw e46 320d brak mocy" bo admin zamknie temat i ci nie pomożemy;)

Przepływomierz najprawdopodobniej skończył żywot.Podaj nr tego przepływomierza...

Ja przed wymianą swojego zrobiłem parę modyfikacji na starym przepływomierzu.

1: wyczyściłem go patyczkiem do uszu nasączonym acetonem.

2:wywierciłem małą dziurkę przez co łapał więcej powietrza.

Poprawiło się samochód zaczął się zbierać, ale i tak wymieniłem na nowy cena 460zł w grę wchodzi tylko ori boscha.

• Zasłużeni forumowicze
jak czytam temat o braku mocy w 2.0d 136 km to mi sie juz slabo robi :duh: Wes jedz na hamownie i bedziesz wiedzial czy to tylko takie zludzenie czy naprawde cos mu dolega. jak wiadomo te silniki czesto nietrzymaja serjii i nie oszukujmy sie , nie sa to jakies bolidy :D ja moja zacipowalem i teraz mam 151km i 345 nm mometu moze nie sa to jakies super osiagi ale czuc naprawde durza różnicę :norty:

nie trzymają serii tylko te niesprawne .... :wink:

a na hamownie szkoda kasy , bo to co wydasz na hamownie to równie dobrze zmienisz zaworek od turbo ....

i pamiętajcie że hamownia jest urządzeniem pomiarowym a nie diagnostycznym !!!!

podstawa sprawdź ile zajmuje przyspieszenie od 80 do 120 km/h na IV biegu ..... chyba że masz kogoś z DISem w pobliżu kto zrobi Ci diagnostykę live data i będzie wiedział co z czym....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• 2 lata później...
witam mam bmw e46 320d 136 koni zrobilem ja na 160 koni i po jakims czasie stracila moc wymienilem turbo wyczyscilem wszystko wymienilem zawory przewody przeplywke i dalej nic... zmiana wsadow ecu na stare nic nie zmienila ja auto przekroczy 2000rpm to mocno kopci na czarno... prosze pomocy