Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam klubowiczów jestem tu pierwszy raz kupilem E90 coupe 177KM jest z malym przebiegiem 63 tys i chcialem zapytac czy jakies podstawowe wymiany mam dokonac czy patrzec co komputer pokazuje kiedy wymiana oleju itp.. jeszcze chcialem zapytac czy ma pasek ten model czy lancóch rozrzadu ale zdaje mi sie ze lancóch ale wie ktos na 100%.a jak dlugo trzymaja naladowane piloty?? bo mam obawy jak sie rozladuja to niemam jak otworzyc auta czesto wyjezdzam i auto stoi 2 tygodnie w garazu nie odpalane wie ktosc cos na ten temat z tymi pilotami i jeszcze jedna rzec co nie ciekawi stojac w korku auto zgasnie naciskajac sprzeglo odpala ponoc tak jest ale ok stojac w korku. ale zdazylo mi sie ze na swiatlach stoje 10 swkund i tez zgasnie jest to normalne??? umie to wylaczyc przyciskiem.ale jest to troche nerwujace stojac na swiatlach i zgasnie czy tak jest we wszystkich modelach? .pozdrawiam
Opublikowano
Witam,jeśli chodzi o twoje auto to zapewne jest to model E92 bo z tego co widzę to masz coupe.Jeśli chodzi o układ rozrządu to jest on napędzany łańcuszkiem,choć słyszałem tu na forum że ten silniczek a zwłaszcza z początków produkcji miał problem właśnie z rozrządem.Kluczyk jest z bateryjką która ładuje się samoczynnie w stacyjce podczas jazdy więc myślę że po dwóch tygodniach nie powinno być problemów :lol: Podro :lol: ,szerokości życzę
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nawet jak by się pilot rozładował w co nie wierzę to możesz otworzyć auto normalnie przekręcając kluczyk w zamku drzwi. Funkcję Start/Stop da się wyłączyć podobno.
Opublikowano

Witam,

jeżeli masz komfortowy dostęp to wystarczy raz na tydzień włożyć pilota w gniazdo stacyjkowe i naładować podczas jazdy. Maksymalnie nie ładowałem prawie 3 tygodnie i nie było problemu.

Funkcję start/stop można wyłączyć (przycisk) na konsoli centralnej pomiędzy przyciskami ogrzewania siedzeń. Należy funkcję aktywować każdorazowo po otwarciu samochodu.

Wymiany eksploatycyjne poda Ci komputer.

Pzdr.

Opublikowano
dzienki za podpowiedzi, a co masz na mysli o tym rozrzadzie ze byly problemy??? a wracajac do tego ze auto automatycznie gasnie w postoju.dokladnie jak wcislem ten przycisk na gluwnej konsoli pomiędzy podgrzewanymi siedzeniami to wtedy nie gasnie.czy moge tak jezdzic??? bo jest to nerwujace stoisz na swiatlach i ci auto zgasie.ale wciskam tylko sprzeglo i odpala. rozumie stoisz w korku dluzszy cas ale na swietle czerwonym dlugiego postoju niema idzie jakos wydluzyc ten czas automatycznego gasnięcia?
Opublikowano
Ja osobiście w swoim aucie nie posiadam tego ustrojstwa tj.(system start-stop) nad czym akurat nie ubolewam bo jak dla mnie jest to zupełnie nie potrzebne,może zaoszczędzisz trochę paliwa ale stracisz na innych podzespołach auta choć by akumulator,rozrusznik :mad2: .Możesz śmiało wyłączyć owy system za pomocą przycisku na konsoli lecz feler taki tego że musisz to robić za każdym razem jak odpalasz swoją bunie.Jeśli chodzi o rozrząd to występował w nim wadliwy napinacz łańcucha właśnie w silnikach (177kucy) ale tylko w początkowej fazie produkcji,nie chce cię wprowadzać w błąd niech lepiej wypowiedzą się właściciele wspomnianego dieselka :wink:
Opublikowano

Jak zdezaktywujesz funkcję start/stop zapali się zielona dioda na przycisku, wtedy stojąc na światłach silnik nie zgaśnie. Nie ma wpływu na cokolwiek poza "ekologią".

Pzdr.

Opublikowano

Post wydaje mi się lekko prowokacyjny... :lol: Aż ciężko mi uwierzyć w jego powagę - ale może to tylko ja odnoszę takie wrażenie.

No cóż odpowiedzi dostałeś, polecam zapoznać się z instrukcją na przyszłość. :)

Opublikowano

Pilot zwykły - ładuje się w stacyjce

Pilot z funkcją dostępu komfortowego - posiada wymienną baterię, nie ładuje się w stacyjce

Powinno być odwrotnie, nie jest. Mam dostęp komfortowy. Zaświeciło się info o słabej bateri (samochód da znać o tym fakcie). Po dwóch tygodniach jazdy z kluczykiem stacyjce nic się nie zmieniło. Pojechałem do ASO gdzie wymieniono bateryjke oraz wytłumaczono mi czym rzecz, koszt 20 pln.

Pozdrawiam