Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nabyłem właśnie e46 320ci i mam odnośnie tego modelu parę pytań. wcześniej miałem e87.

1. Jaki olej zalewać do M54b22, w instrukcji pisze bmw longlife o1. wiec longlife 04 sie nie nadaje ? :roll:

2.Jak sprawdzić ile pozostało do wymiany np klocków lub przeglądu generalnego, ponieważ jak zapalam auto to pisze tylko ze zostało 22 tys do przeglądu, nic poza tym. w e87 miałem możliwość sprawdzenia ile zostało do wymiany poszczególnych filtrów lub płynów, tutaj nie mam pojęcia jak się to robi.

3. nie potrafię podłączyć telefonu do Bluetooth, jakieś wskazówki jak się to robi ? :duh:

4. trzeba mieć coś na względzie eksploatując e46 na co dzień ? z tego co mi wiadomo 6 cylindrowe benzyniaki są nie do zajechania. :mrgreen:

" Ser feliz no es conseguir lo que deseas, es desear lo que tienes. "
Opublikowano

1. Longlife-01 lub Longlife-04 i wymieniasz co tyle ile komp pokazuje, lub Longlife-98 lub bez gdy wymieniasz czesciej (max 15tys. km).

2. Musisz to zrobic organoleptycznie :)

3. Hmm... nie wiem, w ogole e46 ma 'bloota'?

4. Wszystko mozna zajechac...

Opublikowano

dzięki wielkie. auto jest z grudnia 2005 i ma 67tys km. wiec chyba nie potrzebuje jak narazie wymiany oleju w skrzyni czy w moście.

To normalne ze silnik się szybko nagrzewa? w 118d było tak ze po 15 minutach jazdy dopiero nabierał temperatury a tutaj bardzo szybko wskazówka pokazuje pion. później jak otworze maskę to silnik jest bardzo gorący. rozumiem ze to normalne w 6cylindrowkach? od 3 dni zrobiłem 500km dając mu w kość nieraz i zero problemów. przy 100km/h na tempomacie spala 7litrow benzyny.

Następna rzecz jaka zauważyłem na co skarzą się właściciele e46 to to ze przy ruszaniu z jedynki nie dając dużo gazu można odczuć lekkie wibracje lub jakieś stuki. Nie wiem nigdy nie miałem auta na benzynę i to jest moje pierwsze....

" Ser feliz no es conseguir lo que deseas, es desear lo que tienes. "