Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy jest możliwość regulacji tylnej szyby w klapie bagażnika w touringu 530d po lifcie, strasznie mi klapie a naszych drogach jest to denerwujące
Opublikowano
oczywiście że jest regulacja musisz pościągać plastiki pierwszy ten ruchomy wyciągasz go jest na zaczepach i dwie sprężynki drugi plastik odkręcasz chyba dwie śrubki teraz masz na wierzchu bolec zaczep zamka luzujesz kontrę i wkręcasz zaczep
Opublikowano
W moim przypadku hałasowała górna pokrywa od tylniej klapy sprawdzić można to bardzo łatwo delikatnie poruszać góra dół za mocowanie wycieraczki tylniej szyby (oczywiście klapa musi być zamknięta) powinno być słychać delikatny stukot. Regulacja polega na ściągnięciu osłony górnej klapy mocowanej na 2 torxy schowanych pod plastikowymi klapkami następnie będzie dostęp do uchwytu z kontra na klucz 17 wkręcasz o jeden zwój dociskasz kontrę i powinno być dobrze
Opublikowano

po prawej po lewej stronie pod tymi gumkami [oczywiście jeśli je masz] są śrubki do regulacji, trzeba zdjąć tą gumkę [odbojnik ] popsikać dobrze odrdzewiaczem i kluczem torx spróbować wykręcić na tym foto el. 19, 18, 17

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DP71&mospid=47559&btnr=41_0072&hg=41&fg=60

Opublikowano
podepnę się pod temat.ostatnio robiłem trzecie światło stopu i od tego czasu niestety nie otwiera mi się z centralnego tylnia szyba.czy jest jakaś możliwość jej otwarcia ?proszę o rady.dodam że moje kombi pochodzi z 97r dzięki
Opublikowano
otwierała sie tylko ja chyba cos niechcący zepsułewm i mam problem bo nie wiem czy jest możliwość otwarcia więc proszę o pomoc
Opublikowano
witam, jak nic nie grzebałeś koło zamka tylko światła stopu to sprawdź kable elektryczne w zawiasie klapy może któryś się złamał
Opublikowano
a masz kolego osobny przycisk do szyby??? a moze chodzi ci o to ze jak otwierasz samochod z pilota to centralny zamek odblokowuje wszystkie drzwi i klape bagaznika a szyba wciaz jest zablokowana i nawet recznie jej nie mozna otworzyc. z tego co sie orietuje i na rozum to nie bylo otwierania szyby tylnej w touringu z pilota musialby byc dodatkowy przycisk
Opublikowano
podepnę się pod temat.ostatnio robiłem trzecie światło stopu i od tego czasu niestety nie otwiera mi się z centralnego tylnia szyba.czy jest jakaś możliwość jej otwarcia ?proszę o rady.dodam że moje kombi pochodzi z 97r dzięki

piter jaki miales problem ze swiatlem bo ja tez bede go robil nie swieci mi wcale i chyba kabalki w zawiasach ale nie jestem pewiec ?

Opublikowano
u mnie poprostu było oberwane jak auto kupowałem.zkleciłem jakoś stare (bo używki za ch.. nie idzie kupić a nowe kosztuje coś koło600zeta :shock: )świeci na razie aja czekam na okazje kupna .Co do pilota to wem ze nie ma osobnego guzika do otwierania tylnej szyby ona się odryglowuje razem z drzwiami tak jak klapka wlewu paliwa.co do szyby to dziwne trochę że nagle przestała sie otwierać po mojej ingerencji w 3 światło .co do kabelka przy zawiasie to na razie nie sprawdzałem bo siedze w niemcowie a autko stoi w Polsze.Czy istnieje jakaś opcja jej otwarcia bez pomocy pilota prosze o rade thx.
  • 5 lat później...