Skocz do zawartości

Czy można zmienić listwy okienne chromowane na czarne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Panowie mam pytanie, nie orientuje się ktoś czy w e60 można wymienić chromowane listwy wokół szyb na czarne? Wiem ze można dokupić grill w shadow line ale nie mogę się doszukać jak jest z tymi listwami.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Na forum 5series.net w dziale DIY jest opisane jak to zrobic, zerknij sobie.

niestety nie znalazlem? a temat tez mnie interesuje :8)

• 2 lata później...
Opublikowano
Gdzie w necie mogę znaleść instrukcje jak to ogarnąć lub chociaż jakieś wskazówki?

Wszystkie listwy są na wcisk, więc wyciągasz je delikatnie czymś podwadzając, uważając aby nie uszkodzić ani lakieru ani listew. Są z aluminium i bardzo łatwo je zagiąć więc na prawdę radzę uważać.

Opublikowano
Te które są na dole to w porzadku wychodzą jak sie je delikatnie wybija do góry a te luki na gorze w która stronę i jak z nimi walczyć ?
Opublikowano
Łuki nad szybą wybijałem jakby to powiedzieć w bok? od samochodu. Nie do góry , nie do dołu tylko w bok :D . Zobacz przyczepy na listwach , które masz na wymianę( jeśli są doczepione) i wszystko Ci się rozjaśni.
Opublikowano
Ja mam natomiast listwę z przodu do wymiany, jest zaśniedziała (plamy). Czy muszę rozbierać tapicerke żeby je zdemontować ?