Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich;-)

Chcialabym, nim w ogole zaczne sie umawiac na ogladanie auta, dowiedziec sie jak wyglada sprawa miejsca na tylnej kanapie. Obecnie jezdze x5 i miejsca jest sporo natomiast na wszystkich zdjeciach x6 sciety dach wydaje sie bardzo ograniczac powierzchnie. Pytanie moje jest wiec takie czy doroslym osobom wygodnie byloby jezdzic z tylu. Ciekawa tez jestem czy posiadacze x6 sa zadowoleni z zakupu;-) Dziekuje z gory za odpowiedzi.

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nic nie zastąpi tego jak pojedziesz do salonu BMW i sam ocenisz czy jest wystarczająco miejsca. Każdy ma inne potrzeby - jest singlem, ma małe dzieci, itd. X6 nie jest na pewno tak praktyczne pod względem tylnej kanapy jak X5 i dlatego mamy dwa modele. Tak samo jedni jeżdżą na 21' kołach oponami RF i komfort im pasuje, a inni wybierają zwykłe 19'

Mój syn, który ma 197cm przeżył ostatnio dłuższą podróż na tylnej kanapie, chociaż minę miał nieciekawą ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
(...) Mój syn, który ma 197cm przeżył ostatnio dłuższą podróż na tylnej kanapie, chociaż minę miał nieciekawą ;)

bo pewnie chcial za kierownica :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Niech zbiera na swoją własną x6 :-D

Nie chcę być źle zrozumiany, bo X6 to nie Ferrari, ale na takie auto raczej się nie zbiera...

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

Użytkuję X6 od dwóch lat, natomiast nie miałem okazji jeździć X5. Ilość miejsca dla pasażerów na tylnej kanapie faktycznie rozczarowuje. W moim aucie z tyłu wożę dwoje maluchów w fotelikach, więc nie narzekają. Okazjonalnie przewożę osoby dorosłe i nikt nie chce usiąść za mną bo z moim dość dalekim wysunięciem fotela kierowcy miejsca na nogi z tyłu jest naprawdę niewiele. Jeżeli jesteś użytkownikiem X5, zalecam zajrzeć do bagażnika X6, właśnie przez to "ścięcie" pakowność wozu rozczarowuje. Z moim autem mam generalnie 3 problemy:

1. czasami nie zapamiętuje ustawień fotela kierowcy, kierownicy i bocznych lusterek

2. bardzo głośno pracuje na oponach letnich z którymi zakupiłem auto, takie denerwujące buczenie w zakresie prędkości 50 – 70 km/h. Co ciekawe, zimowe opony (niezakupione w BMW) pracują dużo ciszej we wszystkich zakresach prędkości. Autoryzowany serwis zalecił mi wymianę opon na nowe, bo według nich niektóre modele X6 mają taką przypadłość.

3. największy problem i potencjalnie bardzo niebezpieczny: po dłuższej jeździe autostradą na mokrej nawierzchni utrata 70-80% siły hamowania. Nie ma to związku z zapowietrzeniem hamulców, raczej z przegrzaniem, bo serwis wykrył zeszklenie klocków. Autoryzowany serwis zalecił wymianę tarcz i klocków. Mam obawy, że załatwi to tylko skutek a nie prawdziwą przyczynę problemu.

Porównaj te problemy z problemami innych użytkowników i zastanów się dobrze.

Pozdrawiam.

Opublikowano

1. u mnie się jeszcze nie zdarzyło - odosobniony przypadek

2. potwierdzam! Serjne opony letnie Bridgestone Dueler H/P sport są bardzo głośne - ale mozna się przyzwyczaić. Moje zimówki goodyear ultra grip są bezgłośne w porównaniu do "bridgestoneów"

3. kurcze chyba jestem jedynym użytkownikiem który nie narzeka na hamulce, ba nawet na długo mu wystarczą (mam 37kkm a klocków zostało jeszcze na 12kkm) - a wcale wolno nie jeżdżę :)

Walcz z ASO żeby klocki i tarcze w twoim przypadku wymienili "na gwarancji" :)

Opublikowano

1. Wygląda na problem z akumulatorem - w USA była nawet akcja serwisowa wymiany, a może używasz na zmianę dwóch kluczyków - przypominam, że każdy ma osobno wkodowane ustawienia łącznie ze stacjami radiowymi itp

2. Przecież pisałem o tym - to jest wina runflatów Bridgestona - u mnie wszystkie cztery były przekoszone i buczały - niestety reklamacja BMW została odrzucona. Teraz kupiłem nie-runflaty Micheliny Diamaris i na razie po 7 tyś jest cisza.

3. U mnie hamulce piszczą, ale chodzą jak żyleta nawet przy dużych obciążeniach

Widzę, że dzięki forum uwidaczniają się choroby X6, które męczą wszystkich - była kratka, czytniki navi DVD, teraz są hamulce i opony, w 35i też pompa paliwa(akcja serwisowa). Za chwilę trzeba będzie się zebrać i jeśli kilku, kilkunastu uzytkowników X6 zgłosi się wspólnie do centrali BMW to nie powinni nas tak łatwo zbyć ponieważ będą to musieli potraktować jako ukryte fabryczne wady.

Opublikowano (edytowane)
BMW jak każdy producent ciągle poprawia swoje auta. W 35i mieli sporo przypadków gdzie padała pompa paliwa więc zrobili akcje serwisową i wymienili we wszystkich egzemplarzach, które miały wadliwy model pompy - co ciekawe dotyczyło to rynku USA. W Europie trzeba się było o to upomnieć. Problem dotyczył X635i wyprodukowanych chyba do połowy 2010 roku. Aktualnie produkowane mają już inną pompę. Z napędem DVD było podobnie póki nie zmieniono nośnika navi na HDD . Edytowane przez Hys
Opublikowano

Hys to masz jakiś pakiet serwisowy dodatkowy, czy ten co jest w standardzie?

P.S wiem, że to nie ten temat, ale czy w leasingu można zwiększyć roczny przebieg, bo na bmw.pl nie mogłem znaleźć info??

Opublikowano
1.potwierdzam gubienie pamięci,oczywiście w serwisie powiedzieli że jestem pierwszym który zgłasza taki problem i żadnych błędów nie widzą.Mam tez problem z ogrzewaniem z tyłu ,czasami leci zimne powietrze na tylne siedzenia zamiast ciepłego i czasami nie otwierają się wszystkie szyby z pilota.A reszta to bajka... :cool2:
Opublikowano (edytowane)
Hys to masz jakiś pakiet serwisowy dodatkowy, czy ten co jest w standardzie?

(...)

Standard

edit: poprawka cytatu

Edytowane przez Hys
Opublikowano
1.potwierdzam gubienie pamięci,oczywiście w serwisie powiedzieli że jestem pierwszym który zgłasza taki problem i żadnych błędów nie widzą.Mam tez problem z ogrzewaniem z tyłu ,czasami leci zimne powietrze na tylne siedzenia zamiast ciepłego i czasami nie otwierają się wszystkie szyby z pilota.A reszta to bajka... :cool2:

To chyba standardowe zachowanie, bo oni wszędzie z czymś się spotykają pierwszy raz xD

Mam tez problem z ogrzewaniem z tyłu ,czasami leci zimne powietrze na tylne siedzenia zamiast ciepłego i czasami nie otwierają się wszystkie szyby z pilota.

Trochę te problemy przerażają bo co jak co ale w samochodzie za >350 000 zł to raczej nie powinno być takich wad :p

Opublikowano
Widzę, że dzięki forum uwidaczniają się choroby X6, które męczą wszystkich - była kratka, czytniki navi DVD, teraz są hamulce i opony, w 35i też pompa paliwa(akcja serwisowa). Za chwilę trzeba będzie się zebrać i jeśli kilku, kilkunastu uzytkowników X6 zgłosi się wspólnie do centrali BMW to nie powinni nas tak łatwo zbyć ponieważ będą to musieli potraktować jako ukryte fabryczne wady.

Dobry pomysł z zebraniem się większej ilości użytkowników, szczególnie jeżeli chodzi o opony. Z tego co wiem to częsty problem, a nawet w serwisie w Katowicach powiedziano mi, że niektóre modele X6 tak mają, a niektóre nie, a najlepiej żebym sobie wszystkie 4 letnie opony wymienił na nowe na mój koszt.

Opublikowano
Bo opony Bridgestone to badziewie :) Podejrzewam że co któras opona ma jakies fabryczne defekty... Sam nie ma im nic do zarzucenia ale starch się bać jak się o tym wszystkim słyszy... Na oponach nigdy NIE mozna oszczedząc. Jak tylko skończe Bridgestone to kupuje Goodyear albo Pirelli bo wiem, że moje zycie jest więcej warte niz różnica w cenie między Goodyear a np Hankook czy inny Nokian :)
Opublikowano
Bo opony Bridgestone to badziewie :) Podejrzewam że co któras opona ma jakies fabryczne defekty... Sam nie ma im nic do zarzucenia ale starch się bać jak się o tym wszystkim słyszy... Na oponach nigdy NIE mozna oszczedząc. Jak tylko skończe Bridgestone to kupuje Goodyear albo Pirelli bo wiem, że moje zycie jest więcej warte niz różnica w cenie między Goodyear a np Hankook czy inny Nokian :)

Dla wszystkich kupujących X6 i X5:

Nie kupować i nie odbierać auta z salonu jeżeli mają opony Bridgestone. :norty: :norty: :norty:

Nie wiem na jakich jeżdzisz rozmiarze,ale w 20 to nie ma wielkiego wyboru.

Opublikowano
Praktycznie wszystkie mają bridgestone :) Swoją drogą u mnie nic się z nimi nie dzieje po za tym, ze są bardzo głośne i w teście porównującym opony do SUVów w najnowszym Auto swiecie czy Motorze wypadły bardzo blado :)
Opublikowano

Troszkę zmienię wam temat: Przeglądam właśnie kanadyjska stronę bmw i patrzę na ceny x6 no i .... cena nowej 35i wynosi 187 000 zł, kolory za darmo, większość dodatkowych opcji za darmo... Nie mam pojęcia czy to jakiś błąd w cenach (w bmw.pl też taki był, że cena x6 M wynosiła 50 000 zł :D).

Dla ciekawskich: www.bmw.ca ---> (wybieramy serię X i model X6) ---> klikamy "build your now" (konfigurator) i zobaczcie sami :)

Opublikowano

Nie chce mi się bawić konfiguratorem, ale u mnie same dodatki to było coś ok 90tyś zł, odliczyłem cały VAT i mam auto z gwarancją, której w przypadku importu z Kanady lub USA nie będziesz miał. Do przerobienia będą też chyba lampy z tyłu bo przednie powinny dać się przestawić. Do tego zmiana i przeprogramowanie navi.

Można policzyć i się pobawić ale czy ma to sens ? Lepiej poszukać czegoś w ExAG