Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

właśnie otrzymałem radosną nowinę o tym, że mam klapnięte oba prawe amorki (prawy przedni i prawy tylni!), więc trzeba wymienić wszystkie :duh: oryginalne amory na przód to jest 800plnów za sztukę, te na tył 500 plnów. Możecie mi polecić coś niskobudżetowego, ale na tyle sensownego, żeby przeżyło jeszcze do przyszłego lata? Mam też chyba połamane sprężyny bo d... krzywa ;)

Opublikowano
"Wymiana jest raczej prosta więc możesz to zrobić samemu."

z tyłu prosta prawda gorzej z przodu więcej zabawy jest i bez jakiegoś pojęcia i sprzętu typu ściągacz może być ciężko.

Opublikowano
Amortyzatory Bilstein B4, cena przystępna ca. 165PLN/szt.

potwierdzam! mam te amorki i są naprawdę super! Co do samej wymiany to wystarczy Ci kpl ściągaczy do sprężyn, WD40 :wink: i chwilkę wolnego czasu. pozdr

Opublikowano
ja właśnie zamówiłem od stones1 (czescidobmw.pl) przednie amortyzatory, maciek polecał mi monroe reflex i takie kupiłem, zobaczymy jak będzie się na tym jeździło
Opublikowano

et_cb199, dzięki za info - cena naprawdę atrakcyjna! Nie będę się nawet silił na własnoręczną wymianę - mam pościnane opony, więc i tak trzeba geometrie zrobić :cry:

nie zapomnij o wymianie odbojów i osłon tych amorków

Odboje to taki dinks na górze za ok. 30-33zł? Który gdy pada sprawia, że jest lekko metaliczny dźwięk na wybojach?