Skocz do zawartości

Nawigacja Business w F10

Miatamad

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie a nie chcę zakładać nowego tematu. Proszę o podpowiedź i ewentualnie korektę: Wymieniając nawigację "Business" na "Professional":

1) Musimy wymienić czytnik

2) Musimy wymienić wyświetlacz

3) Czy musimy wymienić I-drive????

4) Musimy zaprogramować nawigację kodem FSC (Inaczej nie będzie działać?)

5) W przypadku chęci wgrania nowszych map potrzebujemy drugi kod FSC do map

Czy się zgadza i czy to wszystko?

Dzięki i pozdrawiam

• Członkowie klubu

ad. 1 - TAK

ad. 2 - TAK

ad. 3 - NIE

ad. 4 - TAK (konieczny jest zestaw kodów FSC aktywujących funkcję nawigacji) lub emulator do serii Fxx

ad. 5 - TAK (jeśli upgrade index wgrywanej mapy będzie wyższy niż kodu zapisanego w SWT_Controller)

ad. 1 - TAK

ad. 2 - TAK

ad. 3 - NIE

ad. 4 - TAK (konieczny jest zestaw kodów FSC aktywujących funkcję nawigacji) lub emulator do serii Fxx

ad. 5 - TAK (jeśli upgrade index wgrywanej mapy będzie wyższy niż kodu zapisanego w SWT_Controller)

To lubię. Krótko, rzeczowo i na temat. Bardzo dziękuję. :D

(jeśli upgrade index wgrywanej mapy będzie wyższy niż kodu zapisanego w SWT_Controller)

mądrze brzmi.... :D

• 2 tygodnie później...
Ja mam PRO i dla samej możliwości zgrywania płyt na dysk należy ją kupić. Poza tym tryb podzielonego ekranu to też super sprawa - przy zjazdach na autostradach pojawia się wtedy znakomity diagram pokazujący jak jechać.

w navi business też jest "opcja podzielonego ekranu" w której widoczne są diagramy jak zjechać z autostrad, rond itp...

natomiast nie ma opcji takiej w której na ekranie widać i navi i np. komp. pokładowy...wiadomo PRO ma więcej możliwości.

Czy w nawigacji Business są podawane informacje jak jechać na rozjazdach, rondach itp na wyświetlaczu na desce rozdzielczej ?

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

Hmm...w mojej F25 (navi business, bez HUD) nie mam wskazówek nawigacyjnych na desce rozdzielczej, bo mam zegary typu basic (analog. wsk. zużycia chwilowego). Natomiast wydaje mi, iż posiadając opcję 6WA (zestaw wsk. z rozszerzonymi funkcjami) i navi business, wskazówki nawigacyjne będą widoczne również na desce rozdzielczej.

Dla 100% pewności zapytałbym się kolegi Prmax'a, który ogarnia mi wszystko jeżeli chodzi o BMW...