Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jako ze debiutuje na tym forum a jestem w trakcie poszukiwania bmw 530 r 04-05 wiec mam pare nurtujacych mnie pytan czy klapa bagażnika w sedanie da sie otworzyc przy zapalonym silniku ( na postoju oczywiście) czy jest jakas blokada bo ogladałem ostatnio autko i chcialem otworzyc bagaznik a tu zamkniete autko zapalone oczywiscie a koles mowi ze bmw tak ma i jak wylaczysz silnik dopiero klapa w gore troche to durne tlumaczenie dla mnie ale wole was zapytac czy moze jest jakas blokadaczy poprostu cos nie hula jak nalezy pozdrowienia
Opublikowano
U mnie da się otworzyć bez problemu. Ale jest w idrivie taka opcja że po ruszeniu ryglują się drzwi no i oczywiście bagażnik. Wszystko dopiero sie otwiera po zgaszeniu samochodu. Może to jest zaznaczone. Ja mam tak u siebie. Na konsoli środkowej obok awaryjnych świateł jest przycisk od zamykania drzwi. Spróbuj go wcisnąć i wtedy sprawdzić czy dasz rade otworzyć bagażnik.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiście że sie da otworzyć przy zapalonym silniku.
Opublikowano
dzieki za pomoc ale teraz nie mam dostepu do tego autka bo to stwierdzilem na ogledzinach ale jak dojdzie do transakcji to bede to poruszal temat a odnosnie opcji typu idrive to jestem laikiem wogole jesli chodzi o bmwtak wiec jeszcze sporo nauki przedemna nawet w tak prostych kwestiach
Opublikowano
to w ustawieniach musisz pogrzebać i tam masz konkretne ustawienia zaleznie od tego jaka opcja jest najodpowiedniejsza dla ciebie,ja mam teraz ustawione tak ze jak jezdze wszystkie zamki mam pozamykane.............

Sprzedam bmw e36 http://tablica.pl/oferta/bmw-318i-e36-CID5-ID4w39t.html?action=show&id=66505631

...nawet gdy rodzinie twej łzy do oczu się cisną,przenigdy nie współpracuj z pi.......ą policja.....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie da się otworzyć bez problemu. Ale jest w idrivie taka opcja że po ruszeniu ryglują się drzwi no i oczywiście bagażnik. Wszystko dopiero sie otwiera po zgaszeniu samochodu. Może to jest zaznaczone. Ja mam tak u siebie. Na konsoli środkowej obok awaryjnych świateł jest przycisk od zamykania drzwi. Spróbuj go wcisnąć i wtedy sprawdzić czy dasz rade otworzyć bagażnik.

Już nie pamiętam dokładnie, ale o ile kojarzę, to po wyjściu z samochodu, czyli otworzeniu drzwi kierowcy, centralny otwiera resztę drzwi i bagażnik nawet przy nadal działającym silniku. No chyba, że wychodzimy oknem to nie. ;)

Opublikowano
Już nie pamiętam dokładnie, ale o ile kojarzę, to po wyjściu z samochodu, czyli otworzeniu drzwi kierowcy, centralny otwiera resztę drzwi i bagażnik nawet przy nadal działającym silniku. No chyba, że wychodzimy oknem to nie. ;)

Jeżeli centralny jest zamknięty i silnik jest odpalony wychodząc z samochodu otwieram drzwi od kierowcy i tylko te się odryglowują reszta pozostaje zamknięta dopóki nie wyłącze silnika albo nie otworze centralnego tym przyciskiem na konsoli.