Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Właśnie mam pytanko bo nigdzie nie pisze wprost,czy przy zmianie na Lifta lamp przednich muszę mieć tylne lifty.Czy da się na razie założyć sam przód a w późniejszym czasie dołożyć tylne :?:

Odpowiedź :Tak da się,nawet na starym module.

Więcej na priv.

Edytowane przez kiler.b
  • Moderatorzy
Opublikowano
Spokojnie można sam przód.
Opublikowano
Ja slyszałem (bo sam rozważałem) że się samego przodu nie da - bo będzie disco na tablicy
Kiss French. Wear Italian. Drive German.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Bzdura!! W poprzedniej E60 z 2006 roku dokładnie tak miałem. Lampy przód po lifcie a tył oryginał.

Oczywiście trzeba przekodować LM(lub wymienić ) i zastosować inne wtyczki do lamp.

Po numerze LM trzeba sprawdzić czy Wasz nadaje sie do przekodowania czy do wymiany.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Czy to przypadkiem nie podpada już pod rzeźbę/druciarstwo ?? Jakieś przeróbki-adaptery cuda niewidy ;)

Pytam bo do dwóch rzekomo speców dzwoniłem i powiedzieli, że się nie da (tzn da się ale nie gwarantują w żaden sposób efektu końcowego wliczając w to awarie na desce a kończąc na przepaleniu LM)

Dodam że nie chcieli się podjąć tego tematu. "Niech Pan szuka kogoś innego"

Komplet P/T a i owszem

Opublikowano
Tak się składa że dzwoniłem do dealera bmw do działu części i miły pan powiedział że nie ma problemu i zaproponował mi org.wtyczki razem z tzw.wsuwkami pod przeróbkę.(skoro mają to w serwisie-to o czym mowa) :nienie: Poinformował mnie też że trzeba wymienić w moim przypadku moduł na LMII.A więc skoro robią to w serwisie i jest już spora grupa osób które mają i miały(kilka odpowiedzi wyżej)przerobione lampy na poliftowe,to nie ma mowy o druciarstwie .Po drugie tak przy okazji przekonałem się że naprawdę drogo jest na Alledrogo.Dekielek tylny od lifta lampy na alle.ro chciał gość 80 zeta.A w serwisie za nówkę dałem 45zł.Więc przestrzegam wszystkich przed zakupami na tym portalu aby sprawdziły koszty jakichkolwiek części najpierw w serwisie. :cool2:A po trzecie kolego Preziozo zmień szpeców na gości co się znają na bemkach,a nie tylko wymieniają gotowe podzespoły.Też miałem z takimi do czynienia. :norty:
Opublikowano

To nie mój spec :) na szczęście - jednego zaczerpnąłem gdzieś tutaj z forum a drugiego wynalazłem z sieci :)

Swoją drogą jaki jest koszt dodatkowych zakupów ? i w takim razie kto to robi fachowo ?

Opublikowano
Po drugie tak przy okazji przekonałem się że naprawdę drogo jest na Alledrogo.Dekielek tylny od lifta lampy na alle.ro chciał gość 80 zeta.A w serwisie za nówkę dałem 45zł.Więc przestrzegam wszystkich przed zakupami na tym portalu aby sprawdziły koszty jakichkolwiek części najpierw w serwisie

Normalne, 50% ludzi którzy handlują czesciami nie ma do konca pojecia co jest czym i ceny maja z kosmosu (czasem bardzo okazyjne) i czasem to chyba wiecej wydają na te aukcje niz to warte. A co do cen w aso to naprawde czasem jestem niezmiernie miło rozczarowany, np obudowa uchwytu lusterka wstecznego z asystentem swiateł kosztuje wg. cennika 13zł !!! a normalna 45zł i tak to jest z tymi cenami...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Potrzebuje schemat do przeróbki kostek na po lifta od tych przednich lamp.Posiadam kostki tylko proszę podać mi oznaczenia potrzebne do lutowania.

I jak, udało Ci się znalazłeżć gdzieś ten schemat?

PZDR :)

GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :dance:

http://img171.imageshack.us/img171/9086/2fn2.jpg

Opublikowano

Wielkie dzięki :)

Co prawda znalazłem tam tylko widoki wtyczek z oznaczeniem numerów pinów, a rozpiski pinów nie znalazłem. Może nie umiem tam szukać :)

Znalazłem w między czasie w innym temacie taka rozpiskę, tylko nie wiem czy ona dotyczy xenonów czy lamp zwykłych bo kolega który ją umieścił miał zwykłe lampy a nie xenon. Czy nie ma to znaczenia i w obu przypadkach jest ta sama zasada.

X1034

1 - Q11

2 - Q12

3 - Q21

4 - Q22

X13420

2 - krótkie

3 - długie

4 - pozycyjne

5 - pozycyjne

6 - kierunkowskaz

7 - masa

po lifcie:

X130

1 - światła jazdy dziennej/pozycyjne

3 - krótkie

4 - masa

6 - długie

7 - pozycyjne LED

8 - Q11

9 - Q12

10 - Q21

11 - Q22

12 - kierunkowskaz

I zastanawiają mnie poz. 4 i 5 we wtyczce przedliftowej czyli światła pozycyjne. Domyślam się ze jedne to podświetlenie ringów a drugie to diody i brawka. Tylko która jest która?

Rozumiem też że jedna muszę wpiąć w pin nr 1 we wtyczce do lamp poliftowych, a drugą w pin nr 7. Tylko którą w którą?

4 w 1, a 5 w 7 czy odwrotnie?

Reszta jest jasna.

I tak przy okazji moze ktoś sie orientuje gdzie powinny być poprowadzone luźne przewody (kilku metrowe) od przejściówek lamp tylnych. Domyślam się ze pewnie do modułu świateł. Ale pod które piny.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Opublikowano
Jesli ktos potrzebuje schemat podlaczenia lamp po lifcie w e60 e61 to prosze podac email.mam tez moduly do e60 jesli ktos chce zmienic sam tyl.Oraz kostki do lamp przednichpo lifcie BMW nowe kompletne.pozdrawiam
Opublikowano

Znalazłem dokument w pdf-ie jak podłączyc lampy na tej stronie http://www.mediafire.com/?38caz525md3cmkk

Trzeba pobrać dokument.

Wynika z niego ze rozpiska pinów kostem lamp przednich którą znalazłem na forum i wkleiłem w poprzednim poście posiada błąd w poz. 5

Zerknij swoim okiem i napisz tylko czy ta rozpiska z tego dokumentu jest prawidłowa.

Z góry dzięki :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Powracając do tematu - rozumiem że sam front LCI jest możliwy do zamontowania w samochodzie z 03/2004 pod warunkiem zakupu:

- lamp

- modułu LMAII

- wtyczek specjalnych

- kodowania

Jak wygląda kodowanie i światła do jazdy dziennej w takim przypadku ??

Opublikowano
A jam podobne pytanie ale trochę na odwrót tzn lampy tył lift bez przednich tzn. jeśli kupię moduł LMA2 do mojego przedlifta to rozumiem ze po zalozeniu i zakodowaniu bede mogl uzywajac przewodów-adapterow z ASO zamontowac lampy tylne diodowe. Ale nie chcialbym zmieniac przednich, czy beda mi nadal dzialac z nowym modulem LMA2 i z tylnymi diodowymi?
  • 2 lata później...
Opublikowano

Mam pytanie, mam zwykle lampy przednie w e60, normalne lustrzanki bez soczewki, chce zalozyc komplet po lifcie ale z jedna soczewka, tez zwykle, zaden xenon, co musze zrobic aby to funkcjonowalo, co jest z wtyczkami?

Czy ktos moze podeslac jakies informacje? moj mail [email protected]

Dziekuje i pozdrawiam

Andrzej