Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie felgi polecacie do tego modelu?

Jaki rozmiar będzie najlepszy ?

Jaką firmę polecacie ?

Pozdro :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Koledzy i ja się podpinam jakie najlepiej założyć koła do e53 19" czy 20" wiadomo że czym większe to szybciej zawiecha do wymiany .Jaki waszym zdaniem jest optymalny rozmiar na nasze ch...we drogi :?
Opublikowano
Koledzy i ja się podpinam jakie najlepiej założyć koła do e53 19" czy 20" wiadomo że czym większe to szybciej zawiecha do wymiany .Jaki waszym zdaniem jest optymalny rozmiar na nasze ch...we drogi :?

Nie ma nikogo kto by podzielił się informacjami na jakich calach jeździ się w Polsce optymalnie :mad2:

Opublikowano
Takie jakie sa przypisane standardowo do polifta czyli 19, w zeszlym roku na Wielkanoc bylem na 22 calach i co powiem masakra,latem juz pojechalem na standardowych 19 i co odczucia o wiele lepsze i jazda bezpieczniejsza.Polecam ci 19
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na zimę miałem nominały 17'' Nokian.

Na lato 20-22'' zdecydowanie za duże ... zawiecha szybko padnie, fele też ciągle będą do prostowania.

Niedawno zalożyłem optymalne moim zdaniem 19'' + opony Conti.

Przy wymiane nalezy uważać, że na przód 19 '' 50x255, tył 19'' 45x285.

Teraz jest oki, tj. ładnie i komfortowo.

L.

Opublikowano
Ja mam również 19 '' 50x255 Nokian, tył 19'' 45x285 Continental . i potwierdzam że jest to najbardziej optymalne i konfortowe zestawienie :cool2: , Miałem większe = większe wydatki w zawieszenie
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Koledzy czy na tył podejdą felgi z et 21,szerokość 10" proszę pilnie o potwierdzenie ! dzięki :P

odpowiadam na swoje pytanie :lol: et21 pasuje za....ście ,dopiero widać kształt dupy :cool2: i szerokość :D ,jest super maszyna nabrała odpowiedniego wymiaru :nana:

Opublikowano

kolego, ja na zimę mam ori 17 (styling 57), na lato ori 19 (styling 56). Auto mam z m-pakietem, wiec tył na lato szerszy. i taką konfigurację tobie polecam. Wieksze jak 19 cali to jua nie polatasz w terenie, na kreweznik nie wskoczysz i szybko połamiesz na głebokich dziurach.

Tutaj masz katalog oryginalnych felg BMW!

http://felgenkatalog.auto-treff.com/

polecam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

tylko jak ktoś ma 3.0i + LPG lub zamulonego szlamojada 3.0d to szerokość 315 na tyle robi różnice :D

wg mnie ori 18 lub 19 cali są wystarczające

Opublikowano

19 w zupelnosci wystarcza ,co powyzej juz jest malo komfortowe szczegolnie poza rownymi drogami

ja mam 19 standard ,sport pakiet i juz jest slabo na dziurach

znajomy ma 4.8 na 20" i narzeka

• 1 rok później...
Opublikowano
panowie ja mysle nad zalozeniem 22 calowych kol do x5 silnik 4.4 jakie najlepiej opony do tego wsazdzic chcialbym profil jak najwyzszy zalecany jest 35 czy da sie 40 ale tak zeby nie obcieraly kola o nic
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
koledzy czy będzie jakiś problem jak na zime będe miał założone 45/235 R17 tak przód jak i tył

komicznie będzie to wyglądało bo balon za mały. plus licznik będzie ci zawyżał.

Opublikowano
Nie. Chodzi o to aby średnice kół były takie same-trochę uprościłem. Profil i szerokość. Niektóre średnice pokrywają się, koła 19' 255/50 praktycznie pokrywają się z 17' 235/65 tą minimalną różnicę wchłonie zużycie opony :) Tak jak kolega napisał będzie oszukiwanie na liczniku i niższy prześwit.
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Mnie odpowiadają seryjne 255/55/18, na felgach 8x18 z ET 40, tył jest moim zdaniem optycznie trochę za wąski, felga też by mogła mieć szerokość 9-10 cali, ale darowanemu OZ-towi się w cale nie zagląda :D ...mozna by było chyba poszerzyć tył dystansami 20-30mm na stronę, ale najważniejsze jest, że na profilu 55 i feldze 18 komfort jest zaje.isty i zawias nie dostaje jak na 19 czy 20-22 calach, szczególnie u nas, na dziurawych mazurach :lol: