Skocz do zawartości

Czy e39 posiadaja czujnik poziomu plynu w chlodnicy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. interesuje mnie ta rzecz. Mam 535 V8 z 97r. i zastanawia mnie czy one mialy czujnik poziomu plynu w chlodnicy. Ja nie mam. TO jest kiepska sprawa bo w mojej porzedniej e34 540i mialem. Czyzby przestali robic czujniki ? O co chodzi ? Wytlumaczcie mi prosze bo jak zacznie mi wyciekac gdzies plyn to bedzie kicha.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Ja także uważam że powinien być.

Sprawdź czy od spodu w zbiorniczku jest możliwość wkręcenia i czy na podłużnicy z prawej strony jest jakaś luźna wtyczka na dwa przewody.

Opublikowano
A w e34 520 z 92/93 roku jest?

"Only two things are infinite:

the universe, and human stupidity

...and I'm not sure about the universe"

A. Einstein

Opublikowano
Witam. interesuje mnie ta rzecz. Mam 535 V8 z 97r. i zastanawia mnie czy one mialy czujnik poziomu plynu w chlodnicy. Ja nie mam. TO jest kiepska sprawa bo w mojej porzedniej e34 540i mialem. Czyzby przestali robic czujniki ? O co chodzi ? Wytlumaczcie mi prosze bo jak zacznie mi wyciekac gdzies plyn to bedzie kicha.

Widze ze mowa tutaj o silniku m62. W tym przypadku zbiornik wyrównawczy znajduje sie na prawym przednim fartuchu i w jego dnie zamontowany jest czujnik poziomu płynu..

W e-34 z silnikem m60 ten czujnik znajduje sie w zborniczku wyrównawczym na podszybiu( wkrecany jest od gory na nakretke plastikową fi 30mm)

pozdr

CARFIX BMW

Pełny serwis pogwarancyjny.Kodowanie i programowanie, indywidualizacja ustawień. Aktualizacja oprogramowania. Dostęp do serwera online(OSS),ASAP oraz Werkstatt information recherche (WIR). Cześci nowe - parts sales support (PASS) i używane do BMW.

Szczecin ul.Mieszka I 61a

Tel.692377209