Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy czy ktoś może mi pomóc w mojej 535d z 2006 roku ,podczas szybkiego przyspieszania pojawia się czarny dym z rury wydechowej ,mam 200tyś km ,kupiłem samochód niedawno poprzedni właściciel usuną pdf i nie wiem czy tak może być czy to oznacza że coś pada w samochodzie.Auto nie bierze oleju ale podczas zapalania rano trochę zakopci na czarno,tak to silnik pracuje bez zastrzeżeń równo .Czy mogą to być wtryski czy może turbina ? czy powinienem jechać z tym do serwisu ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli pada turbina to jest biały dym, wtryski mogą byc. Czy auto ma swoją moc i normalnie przyspiesza?
Opublikowano
tak wydaje mi się że normalnie przyspiesza , nie czuje żeby coś było nie tak ,chociaż kupiłem auto niedawno więc nie mam porównania jak było wcześniej .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja miałem uszkodzoną rure od intercolera i przepływomierz i tez kopcil na czarno, bez diagnostyki sie nie obejdzie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wycięcie DPF-a wyszło twojemu autku tylko na dobre, gdbyś miał teraz DPF to byś tego kopcenia nie widział i szybko by się filtr zapachał a tak to wiesz że cos jest nie tak bo za bardzo kopci, sprawdz EGR bo zazwyczaj to przez niego kopci.