Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam uszkodzony jeden z czujników, z tego co wyczytałem listwę parktronika da się wyjąć bez demontowania zderzaka, jak to zrobić? Próbowałem wymacać jakieś zatrzaski ale nie udało mi się nic znaleźć, a nie chcę niczego połamać. Mowa o przedliftowym coupe ze standardowym zderzakiem.
Opublikowano
kurcze mam to samo i też nie wiem jak się wziąć za to, ponoć nie trzeba ściągać listwy można je wyjąć pojedynczo ale to tylko teoria zaciągnięta z innego forum, u mnie nie działają trzy buzery tylko jeden śmiga , ponoć wystarczy tą kostkę w środku wyczyścić i powinno grać . A jaki masz sygnał po wbiciu wstecznego ???
Opublikowano
Mam ciągły kilkusekundowy sygnał przy pierwszym wrzuceniu wstecznego od zapalenia silnika. Na bank jest to kwestia jednego czujnika bo taki błąd pokazuje mi komp, poza tym właśnie ten jeden czujnik nie cyka po przyłożeniu do niego palca.
Opublikowano
w sedanie sa zatrzaski od wewnatrz zderzaka, wiec w cupe pewnie tez tak jest, najlepiej wejsc pod auto i widac je elegancko:)niektore trzymaja dosc mocno i ciezko jest wyciaganac listwe z czujnikami:)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Pozwólcie koledzy że się podepnę do tematu bo mam podobny problem ale nie wiem za diabła jak wyciągnąć taki czujnik, a mam E46 po lifcie. Jak ktoś już to robił to dajcie jakieś wskazówki bo mam już kilka nieudanych podejść.
Opublikowano
W zderzaku m-pakietowym czujniki sa na tej plastikowej listwie. Najpierw podwazamy te boczne a pozniej tylną. W sumie 5 minut roboty. W coupe nie wiem, ale chyba jest wiekszy problem.