Skocz do zawartości

Gdzie znajduje się czujnik deszczu i zmierzchu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zastanawiam się gdzie znajduje się czujnik deszczu i zmierzchu. Po czym poznać że w samochodzie jest czujnik deszczu i zmierzchu i gdzie się znajdują???

Opublikowano
W obudowie lusterka wstecznego. Czujnik zmierzchu poznasz dodatkowo po dostępnej pozycji A w pokrętle świateł.
Opublikowano
Byłem i sprawdziłem lusterko mam takie grubej obudowie. A na pokrętle od świateł mam pozycję A i to jest czujnik zmierzchu??? A jak włączam na tą pozycję to mi się normalnie palą się światła tak jak bym włączył normalnie. A to jak powinny się palić światła na tej pozycji???? bo patrzyłem na allegro że też jest czujnik deszczu i zmierzchu dam linka http://motoallegro.pl/czujnik-deszczu-swiatel-bmw-e53-x5-e39-e46-e83-i1543395408.html a drugi znalazłem http://motoallegro.pl/czujnik-zmierzchu-bmw-e38-e39-e46-6920044-oryginal-i1555391017.html
Opublikowano

Jeśli nie masz inaczej zakodowane, to na A powinny światła powinny zapalić się dopiero, jak zrobi się ciemniej na zewnątrz oraz gdy wystepują opady.

A to co pokazałeś na linkach, to siedzi właśnie w tej grubej obudowie, którą masz przy lusterku.

Opublikowano
A czym można zaprogramować ?????? A to nie powinny się same palić postojowe czy inaczej ????

Prawdziwy Szogun z Ciebie :norty:

1-Zaprogramować Co...i na Co :?: :?:

2-Powinny sie palić mijania.

(*pozdrawiam*)
Opublikowano
A czym można zaprogramować ?????? A to nie powinny się same palić postojowe czy inaczej ????

Prawdziwy Szogun z Ciebie :norty:

1-Zaprogramować Co...i na Co :?: :?:

2-Powinny sie palić mijania.

Może koledze chodziło o zaprogramowanie świateł do jazdy dziennej co jest możliwe kiedy ma się zainstalowaną poprawnie Inpę i za pomocą NCS Expert można to zrobić, oczywiście kabelek do połączenia z autem też trzeba mieć, chyba tyle info ci wystarczy na nurtujący cię temat. Pozdro Mario.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

No właśnie tego chciałem się dowiedzieć

Dzięki za pomoc Pozdrawiam

Jak czegoś nie będę wiedział to napisze posta :D

• 2 lata później...
Opublikowano

Odświeżam temat. Wiem, że często w samochodach są ukryte możliwości, tylko fabrycznie nie zostały wykorzystane. Stąd moje pytanie, jak organoleptycznie ustalić czy mam czujnik zmierzchu? Mam czujnik deszczu, alarm, fotochrom, małe okrągłe oczko koło czujnika deszczu oraz jakiś czujnik w obudowie lusterka.

Wiedza ta jest mi niezbędna do montażu włącznika świateł z opcją "A" :norty:

Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
Opublikowano
Czy czujnik zmierzchu, odpowiedzialny za prawidłowe funkcjonowanie świateł dziennych, to taki plastikowy element wielkości połowy papierosa :norty: z ciemnoczerwoną szybka, zamontowany centralnie na nadmuchu szyby na tapicerce podszybia?
Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!