Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich. jak w temacie mam zatarty sillnik 320d . pytanie jesli zatarty na wale to czy da rade dac wal do szlifu i nowe panewki, czy lepiej byc przygotowanym na najgorsze czyli na wymiane silnika. co jeszcze moglo spowodowac zatarcie tego silnika?
Opublikowano
zapomniałeś o szlifie i honowaniu cylindrów lub ich tulejowaniu. Do tego wymiana tłoków i pierścieni. Panewki wiadomo że do wymiany. Osobiście nie bawiłbym się w naprawę silnika ponieważ koszty części do wysokoprężnych Cię zniszczą... rozsprzedaj osprzęt silnika to trochę Ci się zwróci. Zły i zanieczyszczony olej, lejące wtryskiwacze, niedomagająca pompa wody i oleju, brak wody lub jej zły stan [zakamieniała], zapchana chłodnica, niedrożne kanały chłodzące, uszkodzona uszczelka pod głowicą i wiele wiele innych.
Opublikowano
wydaje mi się, że lepiej byłoby kupić silnik a osprzęt przełożyć z twojego co masz sprawne wyjdzie najtaniej, w naprawę nie warto się pchać, po drodzę wyjdzie jeszcze kilka rzeczy pewnie do zrobienia i koszta wyjdą masakryczne
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
witam ponownie. dzieki za podpowiedzi. dzis zdemontowalem miske olejowa. :cry: pekniety wal korbowy na pol na korbowodzie 4 tloka. wiec szukam silnika do tej bemki. czy ktos z was wie ile bedzie kosztowal taki silnik i jak dlugo moze potrwac wymiana? poadrawiam boris
Opublikowano
Silnik kilka tysięcy (weź taki z gwarancją rozruchową - pisemną) i robota dwa/trzy dni. Przynajmniej mnie kiedy wyciągali silnik do naprawy (tłok), to w dwa dni zrobili - czyli złożyli z drobnych części ;) (+ jeden dzień wyciągali).
Opublikowano
Kolego poczytaj moje posty,...:) sam ostatnio to przerabiałem. kupilem uzywany silnik cena 2700 z transportem, uszczelki i wszystkie filtry, plyny 1000 zl niecale, robota 900 zl...u mnie jeszcze doszedl koszt kola sztywnego..Ogolnie koszty zajeb....jak cos luknij foty u mnie w galerii