Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,jestem nowym posiadaczem E46 330D 184KM z 2000r od wczoraj ale juz mam problem :( mianowicie chodzi o to ze przy zakupie sprzedający oświadczył ze jest słaby akumulator,co prawda ciężko kręci ale po 3-4 obrotach silnika paliła,po powrocie do domu zgasiłem autko,znajomi chcieli sie przejechać i tu problem nie zapali,kręci ale słabo tak jakby brakowało napięcia aku,popchaliśmy i zapaliła od razu,podmieniłem akumulator też od 330d i nic to nie dało,ciężko kręci,rano podgrzałem świece chwile zakręciła ciężko ale zapaliła,gdy sie rozgrzeje dobrze to juz jest problem z zapaleniem,dodam ze moc ok minimalnie przykapca przy obciążeniu (nic strasznego),na pych pali od razu, wiem ze mam do wymiany rozrusznik który jutro kupie i będę wymieniał lecz co powoduje ze nie zapala na ciepłym z rozrusznika??? aha podpinałem pod kompa i wyszedł błąd elektrycznego podgrzewania płynu. proszę o jakieś sugestie i przepraszam za może nie zbyt sformułowanego posta
Opublikowano
kolego ja tak mialem tylko w 320d. Co mi pomoglo- regeneracja wtryskiwaczy. Tylko to nic przyjemnego sposo kosztuje. Jest duzo tematow poszukaj na forum.
E46 320d sedan black
Opublikowano
wiesz kolego błędy to nie wszystko... poza tym pewnie przy tym uszkodzonym podgrzewaczu falują Ci obroty. Najważniejszą diagnozą jest LIVE DATA! czyli wartości mierzone w czasie rzeczywistym w stosunku do wartości żądanych przez sterownik silnika. Chodzi mi przede wszystkim o ciśnienie szyny CR. Przyczyną może być również niedrożny filtr paliwa i powietrza, czujnik CR lub czujnik położenia wałka rozrządu.