Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja wlasnie dzis sprawdzalem caly tyl...podpory walu ok, lacznik elastyczny tez, olej w dyfrze ok...mnie pomysly sie skonczyly - jak kolaga Sfinks311 dowie sie czegos wiecej to daj znac...dodam, ze lozyska kol wymienialem, wiec obstawialem cos z walem lub dyfrem, a tu spokoj.

Nie wiem, czy sie cieszyc czy nie, bo niby wszystko ok a buczec buczy - przy okazji okazalo sie, ze mam krzywe alusy :cry2:

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
ja miałem buczenie jak puszczałem gaz, jazda np. na 5 biegu, puszczam gaz i obroty sobie zaczynaja spadac i piekny basowy pomruk z tyłu auta. Tylko przy niskich obrotach i duzym biegu. Wymienilem sprzegło z dwumasem i problem zniknął.
szukam
Opublikowano
Ja sprzeglo i dwumase mam zrobione....u mnie wrecz odwrotnie, bo przy wciskaniu gazu slychac bass.

Kolego-nie byłem jeszcze ale u mnie też przy przyspieszaniu to jest tylko i słychać zdecydowanie z tyłu.Moze w sobotę mechanik znajdzie czas to pojadę i będziemy szukać

Nie zawsze wyczujesz na dotyk albo wygląd uszkodzenie niestety :nienie: :nienie:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

A ja bym polecił jednak sprawdzić dokładniej Wał napędowy....

(...bo nie zawsze wymiana podpór rozwiązuje problem wirującego wału).

Jak ktoś ma takie możliwości to podmienić na chwilę na jakiś inny od kogoś kto nie ma takich problemów.

Oczywiście sprawny 100%.

Sam szukam takiej możliwości.

Opublikowano

:) no tak.

Myślę znaleźć jakiś idealny od kogoś kto chce sprzedać np. z demontażu,kradziony itp. oczywiście w swoim mieście i umówić się tak,że jak będzie elegancko działał to biorę jak nie zwrot.

Tylko czy się zgodzi.

Tak bardzo chodliwa część to nie jest.

W bardzo dobrym kompletne stanie chodzą po 350-500zł. można znaleźć.

Opublikowano
Ja na razie na sam wał nie obstawiam .Tam może być tylko krzyżak do wymiany ( w takim przypadku trzeba kupić cały wał ) albo jeszcze wał jest źle ustawiony na frezach.
Opublikowano

Lozyska nie maja tu nic do tego buczenia (wymienilem). Lozyska wyja nawet jak auto sie toczy, a u mnie buczy przy gazowaniu, szczegolnie na 5 biegu - moze cos rezonuje sam nie wiem...Skoro kolega wymienial podpory to problem w tym nie lezy.

Teraz wsadzilem dubeltowke wiec zawsze moge powiedziec, ze to tlumik :D

Juz chyba wszedlem w taki etap, ze mam dosyc szukania :?

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

Dziś załozyłem felgi 18-tki ( wcześniej 17-tki) i nowe opony Pirelli i dzwięku prawie......prawie nie słychać ale jednak

I tak w sobotę sprawdzam podwozie :D :D bo to na pewno nie opony są tego przyczyną

Opublikowano
Lozyska nie maja tu nic do tego buczenia (wymienilem). Lozyska wyja nawet jak auto sie toczy, a u mnie buczy przy gazowaniu, szczegolnie na 5 biegu - moze cos rezonuje sam nie wiem...Skoro kolega wymienial podpory to problem w tym nie lezy.

Teraz wsadzilem dubeltowke wiec zawsze moge powiedziec, ze to tlumik :D

Juz chyba wszedlem w taki etap, ze mam dosyc szukania :?

no to wrzuć auto na podnośnik

odkręć jedną półoś, sprawdź

potem drugą, zobacz czy wyje.... bo może to most ?

Opublikowano

U mnie po wymianie.

Podpora wału ( łożysko ) było uszkodzone.Po wymianie jest oki :cool2: :cool2:

Pozostałe elementy typu tuleje i łącznik elastyczny są ok .Bynajmniej wizualnie

Opublikowano

Był taki delikatny nalot jak rdza gdzieś na podporze i podobno mozna poznać po tym wstępnie

Nie byłem przy tym ale cos musiało być na rzeczy bo nic innego nie było wymienione a jest ok

Opublikowano

U mnie buczy od 80 km i obrotach od 1800 do 2000 ok. i na piątym biegu ( troche jeszcze na wyzszych obrotach na końcu 4-ego ale delikatnie )

W Aso pobieżnie obejrzeli ( nie mialem czasu auta im zostawiać ) ale stwierdzili że albo coś z wałem albo z tylnym mostem.

Z braku czasu jeszcze nie pojechałem do nich ale w zwiazku z tymi podejrzeniami umawiam się z mechanikiem na miejscu i niech sprawdza po kolei wszystko

Łożysko koła wykluczam ,bo słuchać to tylko na jednym biegu

Akurat u mnie wyszlo,że to podpora ale mechanik mówi ,iż równie dobrze to łożysko w dyfrze moze być a wtedy to już tylko jego wymiana niestety :cry2: :cry2:

Opublikowano
To u mnie jest podobnie...tylko, ze mechanik zobaczyl i stwierdzi, ze nie warto ruszac, bo nic nie widzi...kurcze, czasem podpora wyglada na dobra, a dopiero po jej zdemontowaniu jest kicha...podobnie jak w przypadku poduszek silnika.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789