Skocz do zawartości

Porysowana maska - czyżby zazdrośni sąsiedzi??

martino_s

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Mam do Was prośbę w związku z tym iż spotkałem się z sytuacją w której porysowano mój samochód chciałbym się dowiedzieć czy w nie znacie dobrego sprawdzonego lakiernika którego możecie polecić i ocenił czy maskę można wypolerować i usunąć rysy czy konieczna jest malowanie całej maski. Pod paznokciem czuć wgłębienia natomiast nie jestem fachowcem i ciężko mi ocenić. Najlepiej gdyby warsztat był ze Śląska okolice Katowic etc.

Pozdrawiam

Marcin

Moze nie jest tak zle. Lakier na BMW jest bardzo twardy, wiec jesli to tylko powierzchniowa rysa to polerka moze starczyc. Byc moze jakis kot wskakiwal na maske i spadl z niej?

Natomiast jezeli rysa jest gleboka, tzn ze sasiedzi naprawde nie lubia twojej buni i bez lakiernika sie wtedy nie obejdzie.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Witam ponownie,

Nie zdążyłem zrobić fotki, ale znajomy kolegi spróbuje przepolerować maskę i zobaczymy co z tego wyjdzie. Niezłe rzeczy z tym skakniem po masce ... no comments... Zastanawia mnie tylko czy fakt posiadania auta marki BMW budzi w naszym społeczeństwie tak wielką zazdrość ?? czy też ograniczenie intelektualne niektórych ludzi ogranicza się do wspomnianych wyżej czynów. Nie wiem czemu ale nie spotkałem się z czymś takim za granicą wręcz przeciwnie sąsiedzi cieszą się jak ktoś sobie kupi ładne auto. Może ktoś wyrazi swoją opinię na ten temat??

Pozdrawiam

Marcin

porysowana karoseria to niestety skutek uboczny faktu posiadania bawarki. Już kiedyś pisałem jak jakiś s...yn zarysował mi prawe tylne drzwi. Przez jakiś czas strasznie mnie to wkurzało, potem przestałem na to zwracać taką uwagę, w końcu nie usunąłem rysy, bowiem od tej pory żadna nowa (poza ekspolatacyjnymi - od kamieni etc) ,,odpukać'' nie powstała, a często parkuję na mieście.

cóż w kraju gdzie potencjalnie każdy sąsiad zachowuje się jak pies ogrodnika, posiadanie tej marki, utożsamianej nadal w naszym społeczeństwie z zamożnością (mimo, że np. w przyapdku używanej E90 często faktycznie droższe są pojazdy z grupy VAG, które jednak nie mają takiego postrzegania i prestiżu), skutkuje takimi zachowaniami. Życzę namierzenia szkodnika

Witam,jeśli chodzi o sąsiadów a nie mieszkam w Polsce to jakoś nie widzę na ich twarzach uśmiechu gdy widzą mnie w beemce,nie wspominając już o moich islandzkich pseudo kolegach z pracy którzy zagotowali się ostro jak zobaczyli mój nowy bolid :norty: Jednym słowem da się odczuć podłą zazdrość że ja mam a oni przemykają w swoich rozklekotanych dojazdówkach :mrgreen:

KrzysiekOST ja widzialem podobna akcję jak byłem w Chorwacji i wracając w Makarskiej z imprezy rano widziałem, jak wtedy, na nowym Audi RS5 mcno zakurzonym, laska siadła na masce żeby zrobić zdjęcie, a potem cześcią ciała na 4 litery zsuneła się :duh:

... może podobny przypadek zdarzył sie autorowi tematu :twisted:

Wielkie dzięki za poprawę humoru :-) i troszkę wiecej optymizmu. Poza tym BMW ma swój niepowtarzalny styl i klasę bez znaczenia czy jest to nowsze lub starsze. Mam nadzieję że z czasem nasze społeczeństwo dojrzeje do tego aby szanować cudzą własność na równi ze swoją. Życzę wszystkim Zdrowych i Radosnych Świąt Wielkiej Nocy i no i oczwyście samych przyjemności z prowadzenia BMW :-)

Pozdrawiam

Martino