Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam Taki problem z moim radiem.

Radio po prostu przerywa w trakcje grania zarówno CD jak i FM chwilowy stop lub przełączenie stacji lub utworu.

I drive też słabo działa, działa z opóźnieniem. W poprzednich postach wyczytałem iż może to być wina nagrzania się radia.

Rozebrałem całe panele, radio nie jest gorące wtyki wszystkie podopinane. Postanowiłem schłodzić radio kilmą i faktycznie działało lepiej.

Myśle nad zakupem radia z allegro ale obawiam się ze również może mieć taki feler.

Dziwi mnie troche ze BMW robi tak słabe radia w porównaniu do ceny auta

porszę o pomocm, jakie rozwiązanie widzicie?

pozdarawiam!

Konrad

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Wymiana radia nic nie pomoże. Ja miałem identyczny problem w e39. To jest stała przypadłość tunerów Becker (e39,e60, x5) Telefon działał zawsze. Obraz na wyświetlaczu (radio, TV, komputer) działał zawsze. Natomiast fonia ginęła i po jakimś czasie wracała. Walczyłem z tym ponad pół roku. Różni magicy tam zaglądali i nic. Okazało się że trzeba porobić obejścia w tunerze radiowym. Jeśli jesteś zainteresowany to mam czarodzieja który zrobi Ci to w 2 godziny za ok 250 zł.

Pozdrawiam

Opublikowano
witam po 1 jeśli masz blutu to to padł moduł i prubuje się połączyć miałem idetyczny problem więc jest na to rada w bagażniku są bezpieczniki i wystarczy wyciągnąć bezpiecznik nr. 80 na rozpisce jest obrazek ze słuchawką telefonu i wszystko wruci do normy,i musisz się rozglądać za nowym modułem :!: pozdrawiam
  • 1 rok później...
Opublikowano

U mnie jest ten sam problem - odtwarzacz przerywa zarówno przy odtwarzaniu radia jak i CD.

Problem jednak występuje tylko w wysokich temperaturach zewnętrznych.

Całą zimę był spokój a teraz cieplej się zrobiło i temat powrócił.

Najbardziej mnie to wnerwia na wczasach w ciepłych krajach, chciałbym problem usunąć przed latem.

Dodam, że generalnie to cały I-drive jest wtedy przycięty.

Co robić ???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.