Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, Mam bardzo dziwny problem z centralnym zamkiem. Przestało działać mi zamykanie samochodu z pilota a otwieranie i klapa raz działa raz nie działa. Dodam ze zamykanie i otwieranie na przycisku w konsoli środkowej działa za każdym razem. Problem nie był by zaskakujący gdyby nie fakt ze jeżeli samochód jest zamknięty a nacisnę przycisk zamykania na pilocie lampki w środku zapalają się więc teoretycznie samochód odbiera sygnał z pilota ale gdy jest otwarty nie zamyka go. Próbowałem już programować kluczyk bez skutku, byłem u elektronika i nie ma żadnych błędów w module komfortu, może sam moduł nie wysyła impulsu ?? Moje bmw to E39 Sedan z 2001 roku. Proszę o poradę.
Opublikowano

Daje ci kolego filmik co cie czeka,choć nie na 100%.Ja miałem taki sam problem z drugim kluczykiem,u mnie zamykał samochód,ale nie otwierał.Rozebrałem i okazało sie ze przez jakis wstrzas większy odpadła taka maluteńka pierdółka-jakiś tranzystorek czy coś w tym stylu.Wielkosci może 2mm na 1mm.Elektronikmiał stosowne narzedzia trochę chęci i wtopił nową tą pierdółke.Na płytce pilota są 4szt w takim samym rozmiarze i przy sobie.Dwa mają napisane cos na sobie a dwa są szarego koloru,ale rozmiary identyczne.Możliwe że u ciebie też się utindoliło.Moze bateria jest na skraju,juz nie chce się ładowac.Mozesz ją wymienic nawet samemu i wtedy przyjżeć się czy wszystko na płytce jest na swoim miejscu.Dam ci link do pościka moze cos ci pomoze.POzdr i powodzenia :cool2:

viewtopic.php?f=72&t=148359&p=1063301&hilit=bateria+pilota#p1063301

Opublikowano
Daje ci kolego filmik co cie czeka,choć nie na 100%.Ja miałem taki sam problem z drugim kluczykiem,u mnie zamykał samochód,ale nie otwierał.Rozebrałem i okazało sie ze przez jakis wstrzas większy odpadła taka maluteńka pierdółka-jakiś tranzystorek czy coś w tym stylu.Wielkosci może 2mm na 1mm.Elektronikmiał stosowne narzedzia trochę chęci i wtopił nową tą pierdółke.Na płytce pilota są 4szt w takim samym rozmiarze i przy sobie.Dwa mają napisane cos na sobie a dwa są szarego koloru,ale rozmiary identyczne.Możliwe że u ciebie też się utindoliło.Moze bateria jest na skraju,juz nie chce się ładowac.Mozesz ją wymienic nawet samemu i wtedy przyjżeć się czy wszystko na płytce jest na swoim miejscu.Dam ci link do pościka moze cos ci pomoze.POzdr i powodzenia :cool2:

U mnie raczej nic nie odpadło ale nie jestem pewien na 100 % masz może zdjęcie tej płytki z blizna porównał bym sobie elementy elektroniczne czy wszystko jest. Baterie już wymieniałem zaprogramowałem kluczyk i zaczęło działać ale na kilka dni i problem stopniowo powrócił teraz programowanie kluczyka nie działa a otwieranie samochodu działa przez jakiś czas potem przestaje i tak wkuło. Sprawdzałem napięcie na baterii jest 3,1 V po naciśnięciu przycisku spada do 2,7 V. Jest jakiś sposób aby sprawdzić czy pilot wysyła sygnał?? Gdzie znajduje się odbiornik fal z pilota i jak wygląda może tam jest problem ??

Opublikowano
Problem rozwiązany :) Błąd polegał w sumie z mojej winy ponieważ poszedłem na łatwiznę i zamiast oryginalnego akumulatora VL2020 włożyłem baterie 2025 gabarytowo pasuje ale nie jest wystarczająca prądowo poza tym kluczyk po lifcie ma ładowanie akumulatora podczas jazdy a zwykła bateria w ten sposób się uszkadza po jakimś czasie. Przy kończącej się baterii samochód otwiera się ale nie zamyka ponieważ do zamknięcia kluczyk potrzebuje większego prądu. Wymieniłem na akumulator bez programowania kluczyk zaczął działać.
Opublikowano

Sie mój kolego należy 33 palety Markowego rogatego br..ra Żubratego na adres zamieszkania.Ciesze sie że kolejny kolega rozwiązał problem.POzdr

PS nie mogłeś odrazu wczytać się w wartości baterii do klucza.Tam w linku miałeś to poruszone przez kolege.Dobrze jest TRZYMKA

Tam miałeś to w poście:

dzis juz nie wytrzymalem i rozebralem kluczyk

jest w nim bateria 2020 plaska 3v.

Czytaj zawsze

tylko jak ktos bedzie rozbieral to polecam dopiero po rozebraniu kupic baterie

ja kupilem taka jak na filmiku byla 2025 no i raz ze delikatnie inna to 2 ze stara jest calkiem dobra.

POzdr raz jeszcze.

Opublikowano

Mam taki sam problem i tez mam kluczyk po lifcie.

powiedz mi jak rozebrac kluczyk zeby wymienic akumulatorek w kluczyku?

Był BMW E30 316i 09/90 inslandgruen

Był BMW E36 323i 10/95 arktissilber

Był BMW E36 320i 03/98 ascotgruen

Był BMW E39 525i 11/00 cosmoschwarz

Był BMW E46 320i 08/02 sapphireblack

Był BMW E61 530D 05/04 alpinweiss III

Był BMW E61 530D 02/08 spacegrau

Jest BMW F11 520D 06/13 havanna

Opublikowano

W tym linku masz dokładnie opisane co i jak robić,jest tam też film z youtube,klient wymienia baterie,wszystko od A do Z.Pamiętaj o oznaczeniu baterii,żebyś nie walnął gafy jak kolega wyżej.Wejdż w ten link,poczytaj i obejżyj filmik.Jak będziesz rozcinał kluczyk,staraj się to robić pomalutku i prościutko-potem po wymianie zastosuj dobry klej i masz kluczyk jak nowy.Masz pytania-dawaj śmiało.

W tym masz wszystko.POzdr