Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problemi ze kupiłem naallegro uzywany amorek przedni do mojego 325tds 96r sedan, kupłem tylko jeden używany bo mam zgietą kolumne i przez to złe kąty zawieszenia. dzis zadowolony pochałem do mechanika z tym amorkiem na wymiane i ustawienie zbieznosci. A on mi mówi ze ten amorek jest zje.... Bo za mało sie wysuwa i ze powinien po wcisnieciu szybko sie wysunać na maks, a on wysuwa sie dosc wolno.

Moze mi ktoś okreslić jak to sprawedzic na wyjetym amorku czy jest oki???????

Ile centymetrow powinien sie wysunac???????????

czy szybo czy wolno

Ten amorek jest podobno po przebiegu 45tys ze szwajcari od cupe 320

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

nie jestem specjalista ale tak nie sprawdzisz amorka, powinienes zalozyc go na samochod i pojechac na sprawdzenie sprawnosci amorka na maszynie...

p.s. jesli kupowac uzywane amortyzatory to tylko bilsteina(żółte), ktore mozna zregenerowac , inne to strata pieniedzy.

Opublikowano
W zyciu nie kupilbym uzywanego amorka. czlowieku daj spokoj. kup nowe i koniec. Przeciez to nie sa jakies wielkie pieniadze, a bezpieczenstwo jest najwazniejsze.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Zgadzam się z przedmówcami, nie powinno sie bawić z używanymi amorkami, ale jednak jeśli już się zdecydowałeś to stan takiego amorka ocenia się po :

1. wycieki - najczęściej widać, że jest pokryty "mokrym" przylepionym brudem / jak ktoś wymył to nic się nie da stwierdzić ale z reguły amor cieknący olejem ma z reguły rysy na tłoczysku, co od razu kwalifikuje go do wyrzucenia

2. amor gazowy - tłoczysko musi się samo wysuwać, płynnie i silnie, w miarę szybko - po całkowitym wysunięciu trudno jest je wcisnąc, powinno silnie wypychać się ku górze

3. amor olejowy - po złożeniu tłoczyska powinien się z wyraźnym, dużym oporem dać płynnie wysunąc ku górze bez zacięć, z wnętrza nie powinny dochodzić żadne odgłosy ssania, trzeszczenia, przelewania oleju bo wtedy znaczy to, że jest go za mało.

Opublikowano
Po pierwsze nie ma sensu kupować używek, zwykłe amorki (nowe, aczkolwiek bez jakichś rewelacji) można kupić stosunkowo tanio. Poza tym amortyzatory powinno się wymieniać parami.
Opublikowano
dzis zadowolony pochałem do mechanika z tym amorkiem na wymiane i ustawienie zbieznosci. A on mi mówi ze ten amorek jest zje.... Bo za mało sie wysuwa i ze powinien po wcisnieciu szybko sie wysunać na maks, a on wysuwa sie dosc wolno.

Moze mi ktoś okreslić jak to sprawedzic na wyjetym amorku czy jest oki???????

Ile centymetrow powinien sie wysunac???????????

czy szybo czy wolno

Ten amorek jest podobno po przebiegu 45tys ze szwajcari od cupe 320

witam

jesli to jest orginalny amorek od bmw TO ON SIE SAM NIE WYSUNIE NA MAXA !!!!!!!

amorki orginalne z bmw trzymaja tłok w okolicy połowy !!

zeby go wyciagnac na maxa do góry trzeba naprawde mocno ciągnac rekami do góry za tłok zeby był w górze

jak puscisz to sie wraca spowrotem do ok połowy wysuniecia !

a w "normalnych" gazowych sam sie wysuwa na max do góry

z takim amorkiem jak na razie spotkałem sie tylko w bmw ale tak jest w orginałach

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS