Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam takie pytanie. Czy drgający drążek skrzyni biegów zwiastuje coś złego? Nie umiem sobie przypomnieć czy mam to od kupna samochodu czy od jakiegoś czasu ale zaczęło mnie to niepokoić gdy znajomy powiedział mi, że mam się szykować na wymianę dwumasu. Czy jest to prawda? Na postoju drga bardzo lekko przy przyśpieszaniu troszkę mocniej, na wysokich obrotach prawie nie czuć. Sam nie wiem co o tym myśleć.

Opublikowano
Lekko drgac zawsze bedzie, natomiast o ile drgania nie powoduja dyskomfortu na postoju, wszystko jest ok. Dwumasa zaczyna sie odzywac gdy czujesz wibracje na calym aucie stojac np na swiatlach.
Opublikowano

koło pasowe mam nowe, roki też, napinacz też aczkolwiek na niskich obrotach burczy przy ruszaniu szczególnie jakby napinacz był za słaby.

Jedynie poduchy w takim razie...

P.S czy jak dotkniecie pedału sprzęgła to też wam drga, kiedyś chyba tego nie miałem, po wymianie kompletnego sprzęgła chyba się pojawiło.

Opublikowano
P.S czy jak dotkniecie pedału sprzęgła to też wam drga, kiedyś chyba tego nie miałem, po wymianie kompletnego sprzęgła chyba się pojawiło.

to, że czujesz lekkie wibracje kiedy delikatnie dotkniesz pedału sprzęgła jest całkiem normalne. kiedy dwumas się odzywa to czuć wibracje przy wciśniętym do podłogi sprzęgle.