Skocz do zawartości

Lakierowanie pakietu aeordynamicznego M woj. mazowieckie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Wiem, że powinienem zamieścić ten post w innym dziale, ale tam rzadko, kto zagląda, więc zdecydowałem się napisać w tym. Mam pytanie do kolegów, którzy lakierowali jakieś elementy auta, ale przede wszystkim do tych, którzy dokładali pakiet aerodynamiczny M. Poszukuje super lakiernika (tzn. takiego, który super dobiera lakier do fabrycznego żeby nie było widać różnicy w odcieniach, ekstra kładzie lakier bez efektu skórki pomarańczy i takiego, który używa lakierów najlepszej, jakości) w województwie mazowieckim. Przymierzam się do zakupu fabrycznego pakietu M do swojej buni i trzeba będzie go polakierować. Czy ktoś z kolegów poleciłby jakiegoś lakiernika z mazowieckiego :?: Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Opublikowano
Opel Jastrzębski w Siedlcach - kierownik lakierni Rafał Ługowski 25 644 86 86 polecam, robiłem tam wiele rzeczy. Tanio jak na ASO i bardzo fachowo - mogą nawet zamówić Ci nowy m - pakiet od Fusa bo z nim współpracują. pozdr.
Opublikowano
Opel Jastrzębski w Siedlcach - kierownik lakierni Rafał Ługowski 25 644 86 86 polecam, robiłem tam wiele rzeczy. Tanio jak na ASO i bardzo fachowo - mogą nawet zamówić Ci nowy m - pakiet od Fusa bo z nim współpracują. pozdr.

Dzięki kolego. Jakie stawki ma ten serwis opla od elementu? Nie wiesz w jakiej cenie mogą załatwić u Fusa? Bo mogę mieć w ASO za 4900zł i myśle że jak pojadę to 4300zł mi zejdą.

Opublikowano
Myślę że też otrzymasz rabat. Jeśli chodzi o malowanie to mi jakiś czas temu za montaż M-pakietu do e90 wraz z lakierowaniem powiedzieli 1500zł pozdr.
Opublikowano
Myślę że też otrzymasz rabat. Jeśli chodzi o malowanie to mi jakiś czas temu za montaż M-pakietu do e90 wraz z lakierowaniem powiedzieli 1500zł pozdr.

Cena super. Dzięki, jutro zadzwonie :cool2: .

Opublikowano (edytowane)
napisz kolego co sie dowiedziales? mieszkam blisko siedlec i zastanawiam sie nad 'm' do e60.

Dzwoniłem. Pan Rafał napierw zapytał o kolor. Cena 2000zł za polakierowanie, ale powiedział że się dogadamy, no i kazał podjechać autem bo przy dobieraniu lakieru zrobią od ręki natrysk próbny żeby lakier był dokładnie dobrany i się nie różnił. Pytałem czy to konieczne, czy nie wystarczy im nr lakieru fabrycznege, ewentualnie np. klapka wlewu paliwa, ale Pan Rafał odparł że lepiej podjechać autem, nie potrwa to długo a lakier będzie dobrany idealnie :cool2: . Myślę że za 1700zł da redę. Jeśli faktycznie dobrze dobierają lakier i się na tym znają to chyba warto, a i cena jak na ASO myślę że dobra :mrgreen: .

Edytowane przez macio116
Opublikowano

Witam!!!

poszukuje super lakiernika,który potrafi super dobrać lakier i wylakierować zderzaki,tak jak pisał macio116,tylko lakiernika z Małopolski(z okolic Nowego Sącza,Gorlic,Jasła)????

Opublikowano

Dzięki kolego. Jakie stawki ma ten serwis opla od elementu? Nie wiesz w jakiej cenie mogą załatwić u Fusa? Bo mogę mieć w ASO za 4900zł i myśle że jak pojadę to 4300zł mi zejdą.

No to w Polsce ceny maja?! :shock:

W niemczech jestes w stanie M- pakiet za 799€ zalatwic zw Aso :cool2:

Jak dla mnie wyglada dobrze, ale juz za bardzo popularny.

A co bys powiedzial na to

http://cgi.ebay.de/BMW-5er-e61-Touring-Prior-Design-Bodykit-525-530-M5-usw-/150578869391?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item230f33348f

Opublikowano
No niestety, w Niemczech nawet programowanie auta w A.S.O. kosztuje od 100 euro a u nas 900zł mam ochotę zaśpiewać... Polska mieszkam w Polsce... Łoją mnie na każdym kroku... ;) :duh: :mad2:
Opublikowano

Wiem, że to nie jest pytanie do mnie, ale.... gusta są różne - jak dla mnie totalna wiocha. Coś a'la rodzimy tuning Calibry odlewami z żywicy... Poza tym ze spasowaniem jest coś nie halo chyba.

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

Wiem, że to nie jest pytanie do mnie, ale.... gusta są różne - jak dla mnie totalna wiocha. Coś a'la rodzimy tuning Calibry odlewami z żywicy... Poza tym ze spasowaniem jest coś nie halo chyba.

popieram przedmówcę.... Wieś tańczy i śpiewa.

:duh:

Opublikowano

:) to jest idealny przykład "jak zepsuć auto chcąc poprawić jego wygląd"

Można dorzucić ewentualnie grill od A6 co by pasował do LED'ów ;)

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano

brakuje jeszcze tylko różowych kostek na lusterku, i pieska machającego główką na tylnej półce ;) No i ten tego, pokrowców z koralikami bądź idąc na całość jakiegoś misiowego futerka ;). Już kiedyś wklejałeś tego linka i każdy napisał że wygląda to strasznie, ponad to tak jak kolega wyżej zauważył jak i ja w poprzednim poście, że coś jest nie tak ze spasowaniem elementów zderzaka z karoserią wygląda jakby go gumą do żucia przykleili :duh:

Mi się podobają zderzaki od M5, są nieco inne niż w M-Pakiecie, różnica jest subtelna, ale na + i momentalnie poznasz, że to M5 a nie np. 530d z Mpakiem.

Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano
A mi się ten prior nawet podoba. Dla mnie jest lepszy od mpakietu z podstawowego powodu. W tuningu chodzi o personalizacje pojazdu, zmianę serii. Widzę w przednim zderzaku nawiazania do BMW performance z serii 3. A co do diod sam mam takie i jestem zadowolony. Ledy stosuje wiekszosc renomowanych tunerow sa rowniez dostepne w kazdym ASO BMW jako doposazenie. Porownania z rozowymi pieskami to bym sobie darowal...Jak dla mnie ciekawa stylizacja. Pozdr.
Opublikowano
brakuje jeszcze tylko różowych kostek na lusterku, i pieska machającego główką na tylnej półce ;) No i ten tego, pokrowców z koralikami bądź idąc na całość jakiegoś misiowego futerka ;). Już kiedyś wklejałeś tego linka i każdy napisał że wygląda to strasznie, ponad to tak jak kolega wyżej zauważył jak i ja w poprzednim poście, że coś jest nie tak ze spasowaniem elementów zderzaka z karoserią wygląda jakby go gumą do żucia przykleili :duh:

Mi się podobają zderzaki od M5, są nieco inne niż w M-Pakiecie, różnica jest subtelna, ale na + i momentalnie poznasz, że to M5 a nie np. 530d z Mpakiem.

Tym razem to widze, ze cie ponioslo z emocjami :nienie:

Linka zapodalem juz kiedys i tym kazdym na nie byles ty i jeszcze jedna osoba...,pozatym link byl jakis czas temu i nie wiem czy wlasciciel pytania go widzial :cool2:

Pozdrawiam :D

Opublikowano
A mi się ten prior nawet podoba. Dla mnie jest lepszy od mpakietu z podstawowego powodu. W tuningu chodzi o personalizacje pojazdu, zmianę serii. Widzę w przednim zderzaku nawiazania do BMW performance z serii 3. A co do diod sam mam takie i jestem zadowolony. Ledy stosuje wiekszosc renomowanych tunerow sa rowniez dostepne w kazdym ASO BMW jako doposazenie. Porownania z rozowymi pieskami to bym sobie darowal...Jak dla mnie ciekawa stylizacja. Pozdr.

Ja jutro jadę jednak po fabryczny M pakiet :mrgreen: ten z linka nie jest zły, ale jakoś tak mi się upodobał ten fabryczny, że nie chce innego. W przyszłym tygodniu jak będzie czas to podrzucę go do lakierni i raczej do Siedlec tam gdzie polecił mi to kolega arnold. Mam nadzieję, że po lakierowaniu będzie OK. i że nie będę żałował, że właśnie tam zdecydowałem się na lakierowanie. Montaż zostawiam dla siebie :cool2: .