Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kolego azajec ...zrobiles druta :) wez to zakoduj normalnie jak czlowiek ... :duh: ...

Kurde... 50zl oszczedzacie na aucie ktore kosztuje 50-60 tys ... panowie nie tedy droga . :norty:

:D :D a nie mówilem :D . Oki ale po zaprogramowaniu swieca tylko dlugie na 1/5 mocy i nie swieca ringi. Miec bete, w ktorej nie swieca ringi ....... :nienie:

jak nie masz bixenonow to masz ringi - soczewy ?? pozatym mozesz miec ringi wystarczy ze wlaczysz pozycje i masz wtedy ringi dzienne i pozycje ztylu + podswietlenie deski . :D

• Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Kolego azajec ...zrobiles druta :) wez to zakoduj normalnie jak czlowiek ... :duh: ...

Kurde... 50zl oszczedzacie na aucie ktore kosztuje 50-60 tys ... panowie nie tedy droga . :norty:

:D :D a nie mówilem :D . Oki ale po zaprogramowaniu swieca tylko dlugie na 1/5 mocy i nie swieca ringi. Miec bete, w ktorej nie swieca ringi ....... :nienie:

jak nie masz bixenonow to masz ringi - soczewy ?? pozatym mozesz miec ringi wystarczy ze wlaczysz pozycje i masz wtedy ringi dzienne i pozycje ztylu + podswietlenie deski . :D

Aby miec ringi to specjalnie dokupiłem reflektory poliftowe, a wlaczajac swiatła pozycyjne musze je właczac i wyłaczac. W mojej opcji wogóle nie dotykam przelacznika.

Opublikowano
Problem w tym,ze nie mam iDrive ani zenona. U mnie gdy przełacznik jest na maxa w prawo to przy wlączeniu kluczyka zapalaja sie swiatła (przed startem silnika) a ten "patent" z czujnikiem to eliminuje. Swiatła zapalaja sie dopiero po starcie motoru.

No ale jak nie masz I-Drive to większość E9x ma przecież wtedy włączanie DRL z BC. Wejdź na SETS i szukaj symbolu słoneczka.

Opublikowano
Problem w tym,ze nie mam iDrive ani zenona. U mnie gdy przełacznik jest na maxa w prawo to przy wlączeniu kluczyka zapalaja sie swiatła (przed startem silnika) a ten "patent" z czujnikiem to eliminuje. Swiatła zapalaja sie dopiero po starcie motoru.

No ale jak nie masz I-Drive to większość E9x ma przecież wtedy włączanie DRL z BC. Wejdź na SETS i szukaj symbolu słoneczka.

:cool2:

tak myslalem ze lampy wymieniane , bo przeciez przed liftem nie bylo soczew a tym bardziej ringow bez ZXENONA .

Opublikowano
Jeśli dobrze prześledziłem ten wątek to dalej nikt nie programuje DRL w Warszawie :?: :!: :mad2:

jest gość w Mińsku Mazowieckim, kontakt gdzieś w tym temacie.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Jeśli dobrze prześledziłem ten wątek to dalej nikt nie programuje DRL w Warszawie :?: :!: :mad2:

507101884 kontakt do koleżki z Mińska

Opublikowano

507101884 kontakt do koleżki z Mińska

Natek, qqryq24774 THX

myślałem, że znajdę coś na miejscu, ale jak nie to nie.....pewnie zafunduję sobie przejażdżkę :P

Opublikowano

A jak z prawem drogowym, skapowali by się że to tylko postojówki?

Opublikowano
Wg przepisów DRL powinny się samoczynnie włączać i wyłączać z zapłonem (silnikiem) i kierowca nie powinien mieć możliwości wpływu na to - przy postojówkach masz, bo możesz światła przestawić np. na 0. Poza tym dla aut od 2009 roku bądź dla zestawów DRL montowanych od 2009 jest przepis, który stwierdza, że poza dziennymi nie może się świecić żadne inne oświetlenie, np. tylne pozycje czy podświetlenie rejestracji. Ludzie tam sobie montują np diody razem z pozycjami czy halogenami - bo łatwo podpiąć kabelkiem - ale raz, ze nie mają homologacji na to, dwa że jak montują to po 2009 to jest to niezgodne z przepisami.
Opublikowano
Temat nie jest prosty zależy który masz rok e90 i jaki masz moduł swiateł, nie kazdy moduł da sie zaprogramowac np 61359240533 i 61359204540 bez problemu zaprogramujesz a są to zamienniki nie programowalnych modołow Bmw E 90 z 03.2007r. Proponuje specjaliste z wawy na priva wysle numer , samemu nie kombinować!!!!! I niedawać swoich sprzętów domorosłym elektronikom Bo koszta będą duze. :D
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Temat nie jest prosty zależy który masz rok e90 i jaki masz moduł swiateł, nie kazdy moduł da sie zaprogramowac np 61359240533 i 61359204540 bez problemu zaprogramujesz a są to zamienniki nie programowalnych modołow Bmw E 90 z 03.2007r. Proponuje specjaliste z wawy na priva wysle numer , samemu nie kombinować!!!!! I niedawać swoich sprzętów domorosłym elektronikom Bo koszta będą duze. :D

W każdym module świateł dla E9x da się zakodować dzienne. To, że nie każdy to potrafi, to nie znaczy, że są niekodowalne. Jeszcze raz napisze: w E9x w każdym roczniku i dla każdej wersji modułu świateł można aktywować DRL bez żadnych problemów.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, koduję światła itp. w Mińsku Mazowieckim. Bywam w warszawie przynajmniej raz na tydzień. Jeżdżę też w stronę Ostrołęki, Ostrowi Maz., również raz w tygodniu. Można dzwonić i się umówić. Możecie zorganizować kilka aut w jednym miejscu i też się dogadamy. Zapraszam. tel. 507-101-884
Opublikowano

Czy ktos moze mi powiedzieć czy ringi po włożeniu led maker z allegro będą swieciły na tyle jasno że będzie ich widać w słoneczny dzień ?

Pozdrawiam

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Czy ktos moze mi powiedzieć czy ringi po włożeniu led maker z allegro będą swieciły na tyle jasno że będzie ich widać w słoneczny dzień ?

Pozdrawiam

nie bedzie bo to jest 6w (jak dobrze pamietam) i nie bedzie ich dobrze widac. Generalnei w dzien lepiej widac normalne zolte niz biale ringi.

Musialbys przerabiac i wrzucac min. 10w wtedy widac cosik . :D

Opublikowano

Pozdrawiam

nie bedzie bo to jest 6w (jak dobrze pamietam) i nie bedzie ich dobrze widac. Generalnei w dzien lepiej widac normalne zolte niz biale ringi.

Musialbys przerabiac i wrzucac min. 10w wtedy widac cosik . :D

Ostatnio widziałem E60 z mocniejszymi led markerami i tragedii w dzień nie było. Ale ringi w przedliftach to nie dzienne - to postojówki. Gdy za starych czasów zanim aktywowałem DRL próbowałem na CCFL jeździć, to mi każdy mrugał, że świateł nie mam :D Poza tym mogą być problemy podczas kontroli typu: jedzie Pan bez świateł - jak to bez świateł, mam dzienne (ringi) - to poproszę włączyć teraz postojówki :lol:

Opublikowano
typu: jedzie Pan bez świateł - jak to bez świateł, mam dzienne (ringi) - to poproszę włączyć teraz postojówki :lol:

Dobre :D z autopsji?

BTW czy do długich można zamontować zarówkę led i zaprogramować DRL? Led nie powinien szaleć przy opuszczaniu napięcia ale nie wiem jak sterownik/komputer...

Opublikowano
typu: jedzie Pan bez świateł - jak to bez świateł, mam dzienne (ringi) - to poproszę włączyć teraz postojówki :lol:

Dobre :D z autopsji?

BTW czy do długich można zamontować zarówkę led i zaprogramować DRL? Led nie powinien szaleć przy opuszczaniu napięcia ale nie wiem jak sterownik/komputer...

Tzn. chcesz zamiast żarówki na długich wrzucić ledową? Masz biksenon, tak? Zamist H7 diode? Modułowi nic nie będzie tylko trzeba wyłączyc testowanie żarówek zeby Ci błedami nie sypało i nie migały podczas testowania.

Opublikowano
nie lubie być królikiem doświadczalnym ale jeśli będzie jakieś masowe kodowanie DRL w Wawie to może się skuszę.
Opublikowano
nie lubie być królikiem doświadczalnym ale jeśli będzie jakieś masowe kodowanie DRL w Wawie to może się skuszę.

Nie bądź taki skromny :) ktoś musi być pierwszy z tymi ledami w H7 ;) :8)

Ja testowałem ledy w podświetlaniu tablicy ;)

Ja śmigam już od 19.06.2011 na DRL H7 i jest git. Nic się złego nie dzieje, nikt mi długimi nie mruga.

Pzdr.

Opublikowano
Witam, w niedzielę będę w warszawie. Dla chętnych na kodowanie DRL w swoich BMW podaję namiar do mnie. tel. 507-101-884. Pozdro
Opublikowano

Kurna kupcie sobie kabelek i sami sobie zkaodujecie ncsem to 15 minut roboty. A co do ledów to okej ? Tylko co z długimi na halogenie ?

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł