Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdjęcie zrobione w słoneczny dzień, mam nadzieję że to rozwieje wszelkie spekulacje co do oślepiania innych kierowców. Faktycznie, jak się pochyli przed samym samochodem poniżej linii maski to daje po oczach. Jednak odpalony xenon ładuje jeszcze mocniej :wink:

http://artuj.pl/bmw/dzienne.jpg

• Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Zdjęcie zrobione w słoneczny dzień, mam nadzieję że to rozwieje wszelkie spekulacje co do oślepiania innych kierowców. Faktycznie, jak się pochyli przed samym samochodem poniżej linii maski to daje po oczach. Jednak odpalony xenon ładuje jeszcze mocniej :wink:

http://artuj.pl/bmw/dzienne.jpg

co to za zdjecie? zrób z odległosci 10-15 metrów będąc na wprost auta na wysokości 150cm od ziemi. Nie będzie juz tak różowo.

Ale powtarzam, jak dla mnie świeca za mocno ale jak komuś nie przeszkadza i uważa, że jest ok to niech jezdzi na zdrowie.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Natek sluchaj ...mrugaja Ci kierowcy ze masz za mocno swiatla ? Jestes niewidoczny lub /zawidoczny na drodze :roll: :roll: ? Mnie Ledy z A5 tez oslepiaja jak patrze na nie nawprost... a to sa DRL ... i nie mrugam nikomu . Wazne ze gosc jest widoczny .

Problem wtym ze nie widze w przedliftowkach czegos w zastepstwie DRLow , ktore sa ORI producenta...

Mozesz zamontowac mocne ringi , albo - odradzam :norty: - wrzucic sobie paski 'ala wies' do zderzaka - to moje prywatne zdanie na temat tych swiecidelek, bez urazy dla ludzi ktorzy ztym jezdza. Ewentualnie wrzuc sobie cos w halogen ale na halogenach jezdzi SKODA :mrgreen: :mrgreen:

P.s. Przeciez nie jezdzisz na dlugich tylko na ok 20% ich mocy ! to jak to moze byc za mocno :think:

Opublikowano
A czy można wyłączyć te DRL z pocyji iDrive, czy znowu trzeba programować? Jak to jest :roll:

Pzdr.

mozna wylaczyc potem i wlaczyc kiedy chcesz bez programowania . :D

No to luz - widzimy się w weekend :)

Pzdr.

Opublikowano
w przedliftowym modelu?

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

No i dzięki koledze mmcv światła do jazdy dziennej mam i ja ;). Dzisiaj wróciłem z Krakowa i nikt na trasie mi nie mrugał, że oślepiam czy coś. Powiem więcej, wg mnie bardziej oślepiają te Audi-paski ledowe. Także modyfikacja na plus :cool2: . Chciałem powiedzieć, że u mnie w H7 siedzą Osramy Night Breaker, które i tak są mocne w porównaniu do zwykłej H7. Ale jak wspomniałem nikogo nie oślepiałem, a mało tego dwa patrole policji z suszarkami też mijałem, więc gdyby było coś nie halo to na pewno Panowie policjanci by mnie zatrzymali.

Pzdr.

Opublikowano
No i dzięki koledze mmcv światła do jazdy dziennej mam i ja ;). Dzisiaj wróciłem z Krakowa i nikt na trasie mi nie mrugał, że oślepiam czy coś. Powiem więcej, wg mnie bardziej oślepiają te Audi-paski ledowe. Także modyfikacja na plus :cool2: . Chciałem powiedzieć, że u mnie w H7 siedzą Osramy Night Breaker, które i tak są mocne w porównaniu do zwykłej H7. Ale jak wspomniałem nikogo nie oślepiałem, a mało tego dwa patrole policji z suszarkami też mijałem, więc gdyby było coś nie halo to na pewno Panowie policjanci by mnie zatrzymali.

Pzdr.

czy teraz jak masz uruchomione dzinne możesz sobie w I drive je samodzielnie włączać i wyłaczać?

Opublikowano

Natek pisalismy juz otym , tak mozna. Dziala to naprawde fajnie jak ktos ma czujnik zmierzchu . Ustawiasz na auto swieca sie H7 , jak wjezdzasz do tunelu swieca sie xenony i wlacza sie system doswietlania zakretow (czyli standardowo) i potem znow sie gasza i zapalaja sie dzienne.

Na pozycyjnych masz ringi i dzienne + podswietlenie zegarow i tyl (wiadomo).

p.s. wnioskuje ze Natek miales ustawione na 40% stad Twoje przemyslenia ze swiatla oslepiaja. :roll:

Wg mnie rewelacja :D .

Opublikowano
Natek pisalismy juz otym , tak mozna. Dziala to naprawde fajnie jak ktos ma czujnik zmierzchu . Ustawiasz na auto swieca sie H7 , jak wjezdzasz do tunelu swieca sie xenony i wlacza sie system doswietlania zakretow (czyli standardowo) i potem znow sie gasza i zapalaja sie dzienne.

Na pozycyjnych masz ringi i dzienne + podswietlenie zegarow i tyl (wiadomo).

p.s. wnioskuje ze Natek miales ustawione na 40% stad Twoje przemyslenia ze swiatla oslepiaja. :roll:

Wg mnie rewelacja :D .

są dwie mozliwości ustawienia intensywności DRL. U mnie byly ustawione na mniejszej intensywności - zdjecie na ktorejś stronie tego tematu to pokazuje

Opublikowano

Pzdr.

czy teraz jak masz uruchomione dzinne możesz sobie w I drive je samodzielnie włączać i wyłaczać?

Tak mogę wyłączyć je z iDrive.

Ale dotychczas jak miałem ustawione światła do jazdy dziennej w iDrive, pokrętło miałem ustawione na max w prawo to jak włączałem zapłon światła mijania zapalały się a przy gaszeniu światła się wyłączały razem z pozycją. Teraz po modyfikacji jak mam ustawione światła w prawo - pozycję muszę wyłączać ręcznie (czyli pokrętło na 0) Więc w tym momencie jeżdżę na światłach 'skrętnych' pozycja na max w lewo, które automatycznie przełączają się z DRL na mijania.

Pzdr.

Opublikowano
Naraze sie tym, ktorzy uwazaja wszystkie pomysły jako "druciarstwo" ale co mi tam, moze ktoś zastosuje i zaoszczedzi 50 zl+ dojazd. Otóż po prostu, zakleilem czujnik zmierzchu (czujnik zachowuje sie tak jakby cały czas był w tunelu). Przełacznik na stałe w pozycji "A" i po sprawie. Jezdze juz tak od roku i zapewniam, ze patent sie sprawdził. Lampy zapalają sie dopiero po uruchomieniu silnika.
Opublikowano
Naraze sie tym, ktorzy uwazaja wszystkie pomysły jako "druciarstwo" ale co mi tam, moze ktoś zastosuje i zaoszczedzi 50 zl+ dojazd. Otóż po prostu, zakleilem czujnik zmierzchu (czujnik zachowuje sie tak jakby cały czas był w tunelu). Przełacznik na stałe w pozycji "A" i po sprawie. Jezdze juz tak od roku i zapewniam, ze patent sie sprawdził. Lampy zapalają sie dopiero po uruchomieniu silnika.

Ale o co chodzi? :)

Opublikowano
Jeśli dobrze prześledziłem ten wątek to dalej nikt nie programuje DRL w Warszawie :?: :!: :mad2:
Opublikowano

Chodzi o to, zeby nie trzeba bylo programować lamp do jazdy dziennej i miec spokoj z właczniem i wylaczaniem swiateł.

Opublikowano

Chodzi o to, zeby nie trzeba bylo programować lamp do jazdy dziennej i miec spokoj z właczniem i wylaczaniem swiateł.

Czyli jeździsz na mijania? Wystarczy, że przestawisz sobie w iDrive na DRL i pokrętło ustawisz na max w prawo - wtedy xenon będzie palił się cały czas (w ogóle już pokrętła nie musisz dotykać ;) ). Gasisz auto, gasną światła.

Pzdr.

Opublikowano
Problem w tym,ze nie mam iDrive ani zenona. U mnie gdy przełacznik jest na maxa w prawo to przy wlączeniu kluczyka zapalaja sie swiatła (przed startem silnika) a ten "patent" z czujnikiem to eliminuje. Swiatła zapalaja sie dopiero po starcie motoru.
Opublikowano
Problem w tym,ze nie mam iDrive ani zenona. U mnie gdy przełacznik jest na maxa w prawo to przy wlączeniu kluczyka zapalaja sie swiatła (przed startem silnika) a ten "patent" z czujnikiem to eliminuje. Swiatła zapalaja sie dopiero po starcie motoru.

Aaaaaa w ten sposób. Rozumiem.

Pzdr.

Opublikowano
A takie coś ktoś umie zrobić ?

Kolego ... ja to tak mialem zrobione wlasnie ... i jakbys zobaczyl jak to bylo zrobione to bys sie zalamal :mad2: :mad2: .

To jest normlanie na module swiatel dziennych(dodatkowym dokladanym ) zrobione a jakbys zobaczyl montaz tych ledow 10W to bys sobie w kolano strzelil taka wioska ...

Tak sie lamp nie przerabia ! i odradzam takie przerobki . Przez takich magikow potem musze dokupowac brakujace czesci do lampy bo jakis debil je zdemontowal i wyrzucil do kosza :duh: :duh: , bo mu sie nie miescil radiator od tych 10W. :mad2: :mad2: :mad2:

Kolego azajec ...zrobiles druta :) wez to zakoduj normalnie jak czlowiek ... :duh: ...

Kurde... 50zl oszczedzacie na aucie ktore kosztuje 50-60 tys ... panowie nie tedy droga . :norty:

p.s. te ledy i tak w dzien ledwo widoczne byly ... niestety , na poczatku bylo dobrze potem juz nie bardzo

Opublikowano

Kolego azajec ...zrobiles druta :) wez to zakoduj normalnie jak czlowiek ... :duh: ...

Kurde... 50zl oszczedzacie na aucie ktore kosztuje 50-60 tys ... panowie nie tedy droga . :norty:

:D :D a nie mówilem :D . Oki ale po zaprogramowaniu swieca tylko dlugie na 1/5 mocy i nie swieca ringi. Miec bete, w ktorej nie swieca ringi ....... :nienie: