Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
spróbuj zakręcić za łopatkę wentylatora. Jak się nie zatrzyma praktycznie od razu to do wymiany. Ewentualnie możesz spróbować zatrzymać wentylator podczas pracy (tylko nie palcami!!! bo jak jest sprawny to może zrobić kuku) jakimś śrubokrętem czy czymś, dobrego wisko nie zatrzymasz.
Opublikowano
zaraz po jezdzie,zostaw auto na biegu jalowym i obserwuj wskazowke tep. ...jezeli bedziesz mial niesprawne visko to teperatura podskoczy ci pod czerwone pole wtedy powinien zalaczyc sie wentylator elektryczny...rowniez jak zgasisz rozgrzany silnik to próbując zakreci wentylatorem powinien stawiac zdecydowany opor ...radzil bym nie probowac sprawdzac tak jak to kolega wyzej opisal, bo faktycznie mozesz sobie zrobic kuku i na dodatek polamac wentylator
iZzI
Opublikowano
Nie dopisałem że nie polecam sposobu z zatrzymywaniem :D , jakbyś kupował wisko to nie polecam brania ze szrotu lepiej kupić jakiś zamiennik, przetestowałem to na własnej skórze.
Opublikowano
...gdzies tu na forum jest super opisane jak wymienic olej w visco wiec proponował bym poszukac , bo chyba sie opłaci ,niewielkim kosztem mozna visco zregenerowac...
iZzI
Opublikowano

Nie napisales czy chcesz je sprawdzic w aucie czy wyjete. Jak w aucie to po prostu zobacz czy robi huragan pod maska na nagrzanym silniku jak wrzucisz 3 tysiace obrotow na biegu jalowym. Nie wiem czy ogladales dzialajace visco ale wiatr od niego wieje taki ze wlosy na glowie podnosi.

Jak poza autem to wkrec srube w imadlo i podgrzej visco opalarka albo farelka, jak dziala OK to powinno byc bardzo ciezko nim zakrecic na goracym.

Opublikowano
...gdzies tu na forum jest super opisane jak wymienic olej w visco wiec proponował bym poszukac , bo chyba sie opłaci ,niewielkim kosztem mozna visco zregenerowac...

Szukałem, ale nie mogłem znaleźć... :/

Czy coś TAKIEGO: http://allegro.pl/olej-silikonowy-olejarka-oliwiarka-100ml-w-wa-i1551108674.html

Się nada? I ile tego trzeba kupić? :D

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano
Hej, olej musi być Toyoty, jest opisana cała procedura w dziale serii 8. Ja u siebie robiłem, jest super, lepiej niż nowe ze sklepu.
pozdrawiam Bartek