Skocz do zawartości

grzeje sie silnik wymienione Visco brak termostatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam taki problem wymieniłem Visco termostat nie otweirał sie więc go wyciągłem i bez termostatu nie powinien sie grząc a sie grzeje co to może być znaczy grzeje sie w miescie na trasie temperatura jest w normie
Opublikowano
ja również obstawiał bym na niesprawne visco,sprawdz je dokładnie ,a pózniej szukaj dalej...
iZzI
Opublikowano
Witam, czy układ jest odpowietrzony? Czy wężyk odpowietrzający dostarcza w trybie ciągłym strumień płynu chłodniczego?
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
ale jest brak termostatu to nie powinien nawet do połowy sie nagrzać co może być przyczyną??

to ze nie ma termostatu nie oznacza ze nie bedzie sie grzał...

iZzI
Opublikowano
Hej, iZZI dobrze napisał, jeżeli auto będzie stało to może się zagrzać, choć nie musi, jeżeli visko będzie na tyle wydajne, że chłodnica nie da się silnikowi nagrzać. Sprawdź to odpowietrzenie, jeżeli będzie ok, ale na sto procent ok i miękkie węże to niedrożna chłodnica niestety.
pozdrawiam Bartek
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
90bodzio90 a sprawdzałeś chłodnice??? bo jak anjinsan zauważył może być małodrożna...
iZzI