Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej,

właśnie szykowałem się do wymiany oleju i zauważyłem, że od ostatniej wymiany zniknęło mi 0,3l* oleju przez 13500km. to dobry czy zły wynik? jest w normie? jestem przewrażliwiony? :mrgreen:

co do mojego stylu, przyznam, że jest dość dynamiczny, zdarzało mi się jeździć z prędkościami 180-220km/h na autostradach, ale znów na pewno nie katowałem auta.

PS z góry wybaczcie głupie pytanie

* - na początku w moim poście widniała wartość "0,5l" ale po całkowitym ostygnięciu silnika jeszcze conieco spłynęło do miski :mrgreen:

Opublikowano
kolego to norma wszystko w jak najlepszym porządku prawa fizyki część oleju ulega także spaleniu życzę wszystkim aby mieli tak małe ubytki w oleju!!! U mnie wygląda to podobnie!!

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano
Nawet w instrukcji jest opisane że " Zużycie oleju silnikowego, tak jak zużycie paliwa, zależy od sposobu jazdy i warunków użytkowania" więc to jest normalne i oczywiste :8)
Bayerische Motoren Werke