Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jceel” mam nadzieje, że mogę liczyć na twoją pomoc :cool2:

jasne, na tyle na ile będę potrafił :cool2:

• Odpowiedzi 167
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Hmm jak koledzy są tacy doświadczeni to może od razu pomogą usunąć zbliżający się termin inspekcji?

Pozostało mi ok 6k km.

Panowie tak przy okazji ... dzisiaj zawiesiła mi się płytka w zmieniarce CD i nie potrafię jej w ogóle wyciągnąć (szuflady z płytami).

Może ktoś ma jakieś sprawdzone sposoby jak to naprawić bo żadnego CD mi teraz nie widzi :( ??

Opublikowano
Panowie tak przy okazji ... dzisiaj zawiesiła mi się płytka w zmieniarce CD i nie potrafię jej w ogóle wyciągnąć (szuflady z płytami).

Może ktoś ma jakieś sprawdzone sposoby jak to naprawić bo żadnego CD mi teraz nie widzi :( ??

w starej 330d miałem to samo, notorycznie się zacinała. trzeba rozebrać zmieniarkę i ręcznie odblokować magazynek. robiłem to przynajmniej z 10 razy już :mrgreen:

Opublikowano

w starej 330d miałem to samo, notorycznie się zacinała. trzeba rozebrać zmieniarkę i ręcznie odblokować magazynek. robiłem to przynajmniej z 10 razy już :mrgreen:

Mi zacięła się dopiero pierwszy raz więc nie mam w tym doświadczenia. Nie chce w tym dłubać więc może pomożesz mi ją na szybko zdemontować :D

PS

Dużo roboty przy takim demontażu?

Opublikowano

Mi zacięła się dopiero pierwszy raz więc nie mam w tym doświadczenia. Nie chce w tym dłubać więc może pomożesz mi ją na szybko zdemontować :D

PS

Dużo roboty przy takim demontażu?

nie tak dużo, no z 15 minut roboty :P weź tylko narzędzia ze sobą (najlepiej kilka rodzajów śrubokrętów krzyżakowych, takich małych jak do komputerów + jakiś płaski)

• Członkowie klubu
Opublikowano

Spróbuj po naciśnięciu przycisku wysuwania stuknąć w magazynek, albo go docisnąć i puścić - u mnie pomaga... swoje lata świetności już za tymi zmieniarkami ;)

Jak nie, to rozbiórka, ale jak jceel pisze - dużo z tym roboty nie ma. :8)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Widzę, że temat trochę przycichł, więc proponyję 22.05 parking Auchan Mikołów godzina 17:00
Opublikowano
Dla mnie pasuje godzina 17.00 na parkingu Auchan.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

To i ja się piszę

PS

"czerwony330d" tym razem też można liczyć na twój interfejs?. Jak tak to wezmę swoją przejściówkę na 20 pin.

Opublikowano
panowie, ja mogę wziąć interfejs, ale laptopa z INPĄ chwilowo nie mam. BTW czy na tym parkingu pod Auchan będzie na tyle wolnego miejsca żeby nikt nam nie przeszkadzał?
Opublikowano (edytowane)

Dawno tam nie byłem ale myślę, że znajdzie się parę wolnych miejsc przy wjeździe od ul. Gliwickiej

Coś mi się wydaje że "andie" ma najbliżej może on się wypowie :wink:

Edytowane przez agora
Opublikowano
No tym razem jak wszystko dobrze pójdzie to i ja się pojawię:) czyli jak 22 maja o 17 parking Auchan Mikołów?
Opublikowano
...czy na tym parkingu pod Auchan będzie na tyle wolnego miejsca żeby nikt nam nie przeszkadzał?

Nigdy nie widziałem go zapełnionego w 100%, jest olbrzymi.

Powinno być OK :cool2:

Opublikowano
Jeśli chodzi o lapka to go wezmę i interfejs mogę również wziąć, jeśli będzie padać spotkanie również się odbędzie, poza tym jedynie może być burza, popada i przestanie, więc 22 maja godzina 17 parking Auchan Mikołów.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Kolego ‘jceel’ zidentyfikowałem wczorajszą usterkę, która powstała w trakcie naszego montażu zmieniarki … niestety przypaliła się taśma łącząca tył zmieniarki (tam gdzie wsadza się wtyczki) z płytą w środku. :(

Czy Ty, a może ktoś inny z forum będzie w stanie mi pomóc i podpowie czy w ogóle idzie gdzieś taką kupić i jak się to fachowo nazywa?

Jeśli macie jakiś namiar to będę wdzięczny.

Opublikowano
Kolego ‘jceel’ zidentyfikowałem wczorajszą usterkę, która powstała w trakcie naszego montażu zmieniarki … niestety przypaliła się taśma łącząca tył zmieniarki (tam gdzie wsadza się wtyczki) z płytą w środku. :(

Czy Ty, a może ktoś inny z forum będzie w stanie mi pomóc i podpowie czy w ogóle idzie gdzieś taką kupić i jak się to fachowo nazywa?

Jeśli macie jakiś namiar to będę wdzięczny.

podejrzewam, że jest do kupienia w każdym sklepie elektronicznym, ale... może lepiej kupić uszkodzoną ale elektrycznie sprawną zmieniarkę i przełożyć?

Opublikowano

podejrzewam, że jest do kupienia w każdym sklepie elektronicznym, ale... może lepiej kupić uszkodzoną ale elektrycznie sprawną zmieniarkę i przełożyć?

Hmm nie wiem czy to takie opłacalne … używane zmieniarki, bez kaset chodzą po 100zł więc chyba zakup takiej małej taśmy nie będzie aż tak kosztowny.

Dzisiaj po pracy skoczę do jakiegoś tam elektronika, może zaoferuje naprawę za jakąś akceptowalną cenę.

Opublikowano
dzieki kuba jeszcze raz dzięki za DRL :cool2:

powiedz tylko czy halegeny powinny działać jak są włączone DRL?

hmmm, nie pamiętam już na 100% ale chyba tak.

Opublikowano

co do cześci do zmieniarki zapytał bym u tego kolegi

memberlist.php?mode=viewprofile&u=855

Dzięki za namiar ...

napisałem do gościa i czekam na jakieś info.

Rozkręciłem zmieniarkę i wyciągałem zjaraną taśmę. Byłem również u elektryka i powiedział, że sama diagnoza to koszt 30zł a co potem to nie wiadomo czy to tylko taśma czy może coś jeszcze.

Na razie spróbuje poszukać tej taśmy bo podejrzewam, że jej zakup to nie jakieś spore koszta a jak to nie pomoże to najwyżej kupię zmieniarkę na Allegro. Używki bez magazynku idzie kupić za 100zł.

... i teraz pytanie dla bardziej doświadczonych:

Czy warto inwestować w zakup tej samej używanej zmieniarki? Wielu z Was potwierdza, że dość często się one zacinają i są z nimi problemy. Czy nie warto zatem zainwestować w nieco inną zmieniarkę (może z innego modelu BMW), pasującą bez większych zmian, która nie przysparza tylu kłopotów?

Z góry dzięki za pomoc i doradztwo.

Opublikowano

Czy warto inwestować w zakup tej samej używanej zmieniarki? Wielu z Was potwierdza, że dość często się one zacinają i są z nimi problemy. Czy nie warto zatem zainwestować w nieco inną zmieniarkę (może z innego modelu BMW), pasującą bez większych zmian, która nie przysparza tylu kłopotów?

ja nie mam zmieniarki w obecnym 330d, mam za to kable w bagażniku. zamierzam zamówić coś takiego: http://www.sklep.hadron.pl/product-pl-3035-DMC-BMW-bagaznik.html cena 550zł jest absurdalna, ale z tego co wiem to prosto od chińskich dostawców można mieć to urządzenie w pieniądzach rzędu $35 :D na dniach się dowiem jak z przesyłką, itp i spróbuję zamówić