Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Musze wymienić pompę wspomagania, ponieważ zrobił się wyciek...

Czy do silnika M57 (3.0d 184 KM) będzie pasowała pompa wspomagania ze zbiorniczkiem z innych modeli np. 320d? Czy do modelu 330d jest inny model pompy?

Z góry dzięki

Opublikowano
pasuje także od innych modeli diesla np 320d

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano
sprawdzałem na bmwfans.info i numer części był inny, przeszukałem forum ale nie znalazłem informacji dlatego napisałem....
Opublikowano
kolego na pewno pasuje ja zmieniałem od 320d i nie było żadnego problemu!!!! numery inne ale wygląd sposób działania dokładnie ten sam

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano

Kolego napisz proszę jakie objawy masz padniętej pompy :?:

Skąd Ci wycieka płyn,czy zauważyłeś głośniejszą albo słabszą pracę :?:

Opublikowano

Jakie są dokładne objawy to nie wiem, wiem tylko, że z niej cieknie (informacja od mechanika który wymienial mi rolkę napinacza wraz z napinaczem). Miejsca wycieku nie sprawdzałęm, widziałem tylko na alternatorze, że jest mokry a nie chce by jeszcze i on poszedł... :/

Nie zauważyłem głośniejszej albo słabszej pracy, kilka razy zablokowało mi sie koło w maksymalnym skręcie ale to raczej nie tego wina a nie sprawdzałem dokłądnie, ponieważ obrót kierownicą w przeciwną strone załatwiał problem