Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam problemy po instalacji lpg mianowicie pierwsza awaria to wadliwe działanie czujnika wałka rozrządu nie wiem czy był uszkodzony przed instalacją bo nie sprawdzałem, a drugi problem zaczął po instalacji a mianowicie wypadanie zapłonów najpierw 6 cylinder a teraz już 5i6 ale tylko jak mocniej przyspieszę. macie może jakieś pomysły zanim gazownik zacznie mi walić sciemę że gaz jest poprawnie założony.

pozdrawiam Adam e46 320i 150KM

Opublikowano

wtryskiwacze do niczego

prawdopodobnie źle zrobili nawierty, czyli jednym słowem odwalili fuszerkę

jak byś był ze śląska to znam zakład, w którym zrobią Ci poprawki tak jak to być powinno

tak na marginesie, zakład montujący LPG powinien w ramach gwarancji wszystko naprawić, a jak nie dadzą rady to zdemontować instalację i oddać pieniądze

ew. może świece są już kiepskie

Opublikowano
Witam kolega miał podobne problemy i też jedził do gazowników co moment i nic to nie dawało. Ma również 320i 150 KM i też te błędy mu wyskakiwały co sie okazało przyczyną były padnięte cewki, wymienił to i świece i problemu już nie ma. Dodam że silnik poprostu czasem przy ruszaniu czy przyspieszaniu lekko poszarpywał i czasem na wolnych obrotach jakby nierówno pracował ale tylko na gazie na benzynie było wszystko git. Ktoś nam podpowiedział że te cewki jak sie przepalają to na bokach robi się dookoła biały nalot jakby i faktycznie te stare tak miały po wyjęciu widać gołym okiem. Kolega kupił używane i takiego czegoś nie było i jak mówie problem zanikł. pzdr
Opublikowano

Witam ponownie

Już wszystko ok po wizycie u "gazownika" zrobił mi nową mapę wtrysku i jest lepiej tylko jeszcze muszę wymienić czujnik wałka rozrządu i ponownie zrobić mapę wtrysku.Mam nadzieję że tak pozostanie. :D

pozdrawiam Adam