Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przyszedł czas na wymianę tarcz hamulcowych w mojej M.

Zwracam sie do was o poradę jakie tarcze i i klocki mam kupić.

Może ktoś z was ostatnio wymieniał i może mi przybliżyć ze kupił i jaka była cena.

Opublikowano
Wprawdzie nie do M5 ale zakładałem w sobotę komplet TEXTAR tarcze i klocki na przód. Wcześniej troche poczytałem na forum i wydaje mnie się że są jedne z lepszych. Zimmermann też jest godny polecenia....
Opublikowano
mylę ze jak się kupuje M :cool2: to cena nie gra roli.czyż nie mam racji :D :D
Opublikowano
Hehe, dobrze powiedziane. Chciałem tylko zorientować sie w cenie. Na innym forum dowiedziałem sie ze warto kupić w Niemczech za niecałe 2000zl cały komplecik(tarcze i klocki),a u nas za taki sam komplecik trzeba zapłacić ok 2800 zł.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a do M sa w ogole zamienniki? jesli nawet sa, to bym nie probowal... nawet w 530d nie wytrzymuja dlugo

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Już teraz wiem ze nie ma. Wczoraj bylem w sklepie i niby były tarcze do M5 firmy TWR . Sprzedawca upierał sie że na 100% będą pasować do Mki, ale jak powiedziałem żeby dokładniej sprawdził, to okazało sie ze średnica jest o 20mm mniejsza niz ori. :duh:
Opublikowano
Hehe, dobrze powiedziane. Chciałem tylko zorientować sie w cenie. Na innym forum dowiedziałem sie ze warto kupić w Niemczech za niecałe 2000zl cały komplecik(tarcze i klocki),a u nas za taki sam komplecik trzeba zapłacić ok 2800 zł.

no ja jak mialem 525i i tarcze mi siady po dojechaniu do niemiec zaczelem szukac i chyba drozej niz w niemczech to nie ma nigdzie indziej za tarcze w uk placilem 80 funtow a w niemczech 280 euro ( takie same ) pojechalem do servisu bmw i kupilem orginalne za 120 funtow. wiec poszukaj dobrze bo wydaje mi sie ze w polsce bedzie taniej chyba

Opublikowano
Ja mam u siebie klocki i tarcze M5 orginał z niemiec i naprawde polecam. W miare dobrze hamują nawet z 200km/h.