Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czytałem troszke postów na temat falowania obrotów itp.

Mój problem wygląda tak mam 318tke, mam gaz sekwencyjny.. Odrazu powiem że na gazie i na benzynie jest tak samo.

Najdziwniejsze jest to że raz jest dobrze a jak sie nagrzeje albo dłużej pochodzi to już lipa.. Mianowicie przed rozgrzaniem silnika bardzo falują obroty 500-1000 i auto potrafi nawet zgasnąć. Druga sprawa prócz falowania obrotów to jest to że jak sie nagrzeje to sie nie chce zbierac, dopiero jak się wciśnie pedał gazu do samej podłogi dostaje olśnienia i idzie, ale na każdym biegu trzeba mu dać w dupę bo inaczej ledwo co idzie..

Podłączył znajomy pod komputer pokazuje jakiś błąd 202 ale nie ma wprowadzone w program co to za błąd.. Gdzieś tam się doczytałem że to błąd sądy lambda, ktoś inny mi mówił że to mulenie to silniczek krokowy, a znowu inny znajomy twierdzi że coś z czujnikami przepustnicy..

Mieliście kiedyś podobny problem?

Z góry dziękuje za Wszystkie podpowiedzi

pzdr

Mateusz

Opublikowano
u mnie skaczą co jakis czas i sie zacinają obroty rowniez czasem po rozgrzaniu potrafi zgasnąć .Więc pare dni temu wszedłem pod auto i zobaczyłem urwane kable od sondy lambda .Takową sondę zakupiłem i na dniach się okaże czy będzie jakas poprawa...:p a i rowniez zacząłem od swiec, kabli zaplonowych i silniczka krokowego lecz nic nie pomoglo:p