Skocz do zawartości

rzuca samochodem jak wcisne sprzeglo przy zmianie bieg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, mam taki problem od jakiegos czasu. Gdy zmieniam biegi np z 2 na 3 lub z 3 na 4, wciskam sprzeglo i czuje jak lekko rzuca, taki walniecie lekkie. Nie za kazdym razem ma to miejsce ale dosc czesto. Czy to cos zwizanego z elementem sprzegla? Edytowane przez qpsko
Opublikowano

Może stukać - podpora wału, pęknięta poduszka skrzyni (lub dwie), sypiący się dwumas, docisk, poduszki belki itp.

Jak kolega napisał więcej szczegółów podaj.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
Chodzi mi o takie dane, czy te walnięcie jest zależne od czegoś np. rozgrzany silnik, obroty, z jakiej okolicy to się wydobywa tył czy bardziej przód, czy przy szybkiej zmianie biegów (ostrzejszej jeździe) czy też normalnie jak jeździsz.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
zimny cieply silnik to samo, czesciej na zimnym. Jak jezdze normalnie, przy normalnym trybie zmiany biegow 2.5-3k na wyzszych obrotach tez. Nie za kazdym razem ogolnie to wystepuje. Wali jak by z przodu, tak jak nie umiejetnie sie rusza to jest takie szarpniecie.
Opublikowano
nie wiem co wiecej napisac rzuca samochodem jak wcisne sprzeglo przy zmianie biegu.

Zmień tytuł tematu na poprawny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.