Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was serdecznie. Jestem nowy na forum. Noszę się z zamiarem kupna auta z jajem :) Zależy mi przede wszystkim na 6 cylindrach i ponad 170 KM. Myślę nad BMW 328. Ludzie z którymi rozmawiam odradzają mi zakup BMW gdyż twierdzą, że w sensownych pieniądzach nie da się kupić auta, które nie będzie wymagało większej inwestycji.

Chciałbym dać za furę max 25 000 zł.

Co macie zdanie w tej kwestii?

Czekam na wasze opinie.

Pozdrawiam

Opublikowano
Zależy mi przede wszystkim na 6 cylindrach i ponad 170 KM

:cool2:

Ludzie z którymi rozmawiam odradzają mi zakup BMW gdyż twierdzą, że w sensownych pieniądzach nie da się kupić auta, które nie będzie wymagało większej inwestycji.

nie mają pojęcia o wolnossących benzynach od BMW.

Co macie zdanie w tej kwestii?

musisz znać wszelkie możliwe szczegóły gdzie zajrzeć w tym aucie no i oczywiście FULL diagnoza komputerowa. To powinno dać jakieś konkretniejsze "spojrzenie" na wybrany egzemplarz.

Opublikowano

Kto szuka, ten znajdzie :wink:

Ja w tym budżecie nabyłem 325 Ci z silnikiem M54 192 KM. Musiałem trochę pojeździć trochę po kraju i obejrzeć kilka aut, ale udało się. Poza wahaczami, które już były w chwili kupna trochę zmęczone polskimi drogami, nie miałem nieoczekiwanych wydatków. Jeżdżę od pół roku codziennie i auto widuje mechanika tylko podczas wymiany oleju.

Silniki R6 są naprawdę niesamowite i wytrzymują wiele, o ile są we właściwy sposób eksploatowane. 328 i 323 to M52, starsza konstrukcja od M54, która miewa swoje przypadłości związane z Vanosem i falującymi obrotami, ale to nic poważnego w porównaniu z np. dieslami i pompami VP44 (wcześniej miałem diesla 320d, wiem co mówię). Ogólnie sama radość z jazdy!

Znajdź auto od maniaka marki, który nie używa go do palenia gumy i śmigaj bez zmartwień :cool2:

Powodzenia, pozdrawiam.

Opublikowano

mobile.de - wybierasz auto - jedziesz na oględziny - kupujesz.

Osobiście tylko w DE kupuję auta i nie korzystam z tzw. "komisów"...

Dobre auta zawsze były, są i będą - tylko za odpowiednią cenę. Okazji nie ma.