Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nooo to się będzie działo klagosz, plomby będą z zębów wypadać :mrgreen: żartuje :wink:

arnold rzeczywiście widać różnicę, podoba mi się jeszcze bardziej niż przedtem :D

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

• Odpowiedzi 456
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Kolejny MOD pomocny w życiu - CB Radio :D .

Zwlekałem z założeniem ale po ostatnim fartownym uniknięcia spotkania z Policją :? już musialem znaleść czas.

Tym bardziej że, nie chwaląc się, narazie konto czyste :8)

Zamontowałem troche inny zestaw jaki miałem w poprzednich autach: Radio President TOMMY z anteną CANVA, bardzo podobna jakość i wygląd do P.Georgii tyle, że 4x tańsza niby w poprzednich autach Gergii nigdy nie ściągałem i nikt mi jej nie ukradł ale licho nie śpi :twisted: tym bardziej, że dwóm znajomym zniknęły z auta.

Montaż własny:

- z racji że w e92 nie ma miejsca na tyle co w e90 pomiędzy tunelem, a fotelem pasażera zamontowałem pod fotelem kierowcy

wydaje mi sie, że jest to jeszcze lepsze rozwiązanie , co prawda nie widać ekranu ale można łatwo zapamiętać przyciski/pokrętła.

Głośnik jest dołem od fotela i bardzo dobrze jest słyszalny dla kierowcy a pasażerom tak nie przeszkadza jak montowane koło fotela.

Jeszcze jednym dużym plusem jest to że wogóle go nie widać i nie ma problemów z widocznymi kablami.

Oczywiście wyciąłem z arkusza folii czarnej kółko i podkleiłem miejsce pod antenę żeby nie porysować lakieru.

A część chromowaną anteny wymalowałem na czarno żeby nie rzucała sie w oczy. Jak wszystko black to black.

http://img855.imageshack.us/img855/4548/img0322kp.jpg

http://img862.imageshack.us/img862/7350/img0325o.jpg

http://img26.imageshack.us/img26/1530/img0331o.jpg

http://img862.imageshack.us/img862/5750/img0341wu.jpg

http://img824.imageshack.us/img824/8236/img0339ke.jpg

Edytowane przez klagosz
Opublikowano

Gruszke wyciągam między fotel a tunel środkowy albo kłade pomiędzy nogami albo na nodze.

A jak nie używam to kładę pod fotel i wszystko zupełnie jest niewidoczne.

Naprwdę wygodnie jak dla mnie :cool2:

Opublikowano

Tam gdzie ja jej miejsce uznaje za stosowne czyli w bagażniku. Każdy dba o siebie jak chce :twisted:

Ty Rufio za pewne miałeś w każdym aucie pod fotelem :wink:

BMW i tak od niedawna stosuje w tym miejscu ich montaż. Jest to poprostu kolejny wymóg unijny.

Ja np. nie miałem w wyposażeniu tam zamontowanej więc nie widzę powodu by ją tam montować.

Opublikowano (edytowane)
Tam gdzie ja jej miejsce uznaje za stosowne czyli w bagażniku. Każdy dba o siebie jak chce :twisted:

Ty Rufio za pewne miałeś w każdym aucie pod fotelem :wink:

BMW i tak od niedawna stosuje w tym miejscu ich montaż. Jest to poprostu kolejny wymóg unijny.

Ja np. nie miałem w wyposażeniu tam zamontowanej więc nie widzę powodu by ją tam montować.

Dokładnie tak, moja gaśnica leży w bagażniku w schowku w podłodze. I tak jak by przyszło co do czego to wiadomo co... :duh: :twisted: Można nią papierosa sobie zgasić ;)

Pzdr.

Edit by Mod: resztę wywodów z zakresu języka polskiego usunąłem :norty:

Edytowane przez eXiDe
Opublikowano
Dokładnie tak, moja gaśnica leży w bagażniku w schowku w podłodze. I tak jak by przyszło co do czego to wiadomo co... :duh: :twisted: Ją to można papierosa sobie zgasić ;)

Pzdr.

Edit by Mod: resztę wywodów z zakresu języka polskiego usunąłem :norty:

gasiłem kilka sezonów temu FOCUSa tdci, tak jak eXiDe napisał :cool2: :cool2: ,

gdyby nie gaśnica zakładowa 25kg to auta nie byłoby wcale a tak poszedł tylko cały osprzęt od silnika :mrgreen:

Klagosz tą antenką tylko denerwujesz innych na drodze :? teraz wiem kogo słyszę w eterze: " kolego możesz powtórzyć nie doleciało a za chwilę możesz jeszcza raz to samo + seria trzasków..." :duh: :duh:

"stary" president harry/johny wchodzi poziomo między fotel (nawet w najniższym położeniu) a tunel nie trzeba nic kombinować...

pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

AO akurat kolego znam kulture używania CB-Radia jak niewielu widząc a właściwie słysząc jak jeżdżę po całej Polsce :cool2: .

Jeżdzę różnymi samochodami z różnymi antenami i nigdy nie mam problemów z odbiorem i słyszeniem kogoś :cool2:

Inni owszem zgodzę się z tobą, że im szumią radia bo np. sobie nie zestroili je dobrze.

Po za tym zawsze po zamontowaniu sprawdzam z pracownikiem po montażu czy są jakieś szumy albo "piski".

Także takie uwagi to nie do mnie :nienie: :arrow: :norty:

Z resztą, w swoim aucie (jakim jest np. e92) nigdy bata na 2 metry nie montowałbym :duh: co innego w autach dostawczych i ciężarowych, które mamy w firmie.

Co do umieszczenia koło fotela radia pisałem już wyżej w e92 czyli coupe nie ma tam miejsca tyle co ty masz i ja miałem (mimo sportowych foteli) w e90/e91.

Nie wiem czy inaczej są zbudowane fotele czy tunel poniżej tapicerki środkowej jedno jest pewne nawet najmniejsze radio swobodnie sie tam nie wciśnie bo dopasowywałem.

Opublikowano
AO akurat kolego znam kulture używania CB-Radia jak niewielu widząc a właściwie słysząc jak jeżdżę po całej Polsce :cool2: .

Jeżdzę różnymi samochodami z różnymi antenami i nigdy nie mam problemów z odbiorem i słyszeniem kogoś :cool2:

Inni owszem zgodzę się z tobą, że im szumią radia bo np. sobie nie zestroili je dobrze.

Po za tym zawsze po zamontowaniu sprawdzam z pracownikiem po montażu czy są jakieś szumy albo "piski".

to pewnie doskonale wiesz z praktyki, że krótsza antena ~50cm jest gorsza od dłuższej ~150cm...znasz się, wiec podawanie linków z tesatmi różnych dostępnych anten na rynku nie ma sensu...

Co do umieszczenia koło fotela radia pisałem już wyżej w e92 czyli coupe nie ma tam miejsca tyle co ty masz i ja miałem (mimo sportowych foteli) w e90/e91.

Nie wiem czy inaczej są zbudowane fotele czy tunel poniżej tapicerki środkowej jedno jest pewne nawet najmniejsze radio swobodnie sie tam nie wciśnie bo dopasowywałem.

nie mam E92 ale w miarę często siedzę jako pasażer w E92, radio President model Harry lub Johny (różnią sie jedynie funkcajmi przypisanymi do przełączników) mają identyczną obudowę, instrukcja jak zamontować pomiędzy fotelem a tunelem:

1) siedzenie maks wysoko,

2) wsuwasz radio poziomo, od przodu auta w kierunku tyłu, nie można włożyć radia od góry bo jest za mało miejsca ale można je wsunąć, wyświetlacz do przodu auta, gniazda antenowe do tyłu auta, głośnik od strony fotela,

3) radio ustawiasz w takiej odległości tak aby fornt opierał się o łączenie "plastików" w tunelu,

4) obniżasz fotel do zadanej/właściwej wysokosci,

5) radio zostaje zblokowane (nie można go wyjąć) ale na tyle luźne, że można przsuwać deikatnie fotel na długości, trzeba jednak wtedy uważać aby nie porysować "plastików" suwając fotel przód-tył...dlatego ja najpierw ustawiam długość fotela a nastepnie dopiero montuję radio...

6) w przypadku tak włożonego radia, nic nie widać ale też nic nie stuka/puka a szczelina nie tłumi zbyt mocno głośnika, gruszka mieści się wtedy na styk za radiem na wysokości pałąka od pasów bezpieczeństwa, kabel od gruszki leży na radiu...

pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
Napewno da się, znajomy ma między fotelem sportowym pasażera a tunelem w E92 335xi, ale osobiście uważam że umiejscowienie radia przez klagosza jest super, przynajmniej go nie widać i nikomu nie przeszkadza.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

Pewno, że wiem, że jakość odbioru głównie zależy od długości i jakości anteny ale tak jak napisałem ta też daję radę na odcinku do 5km :cool2:

Wystarczy się zapytać mijający samochód o czystość "drogi" i nie ma najmniejszego problemu z problemami szumów i pisków.

No tak wiem, że da się wcisnąć w ten sposób ale wtedy nie ma pełnego zakresu regulacji fotela a jak na siłę to wtedy rysuje się tapicerka,

a ja muszę mieć pełny zakres regulacji bo czasami jadę w dłuższą podróż z drugą osobą. Tak więc ta opcja odpada.

W e90 dało się tak ustawić, i to wyświetlaczem do góry tak, że bez większych problemów miałem pełną regulację.

Opublikowano
Fajny pomysł na CB tylko chyba utrudnienia przy podgłaśnianiu/ściszaniu jak i ew. wyłączeniu - ale to moje odczucia . Ja mam CB co prawda w e60 ale włożone pomiędzy fotel kierowcy a tunel środkowy , pasuje idealnie ( Uniden 520xl )a nawet przy przesuwaniu fotela nie przeszkadza ( tunel bez rys )
Opublikowano

Dla mnie lipa ten brak chromów i czarne felgi,… ale to kierowcy ma się podobać.

Za to patent z CB bardzo udany. :D

pozdrawiam

Olo

Opublikowano

spoko - ile ludzi tyle opiń :wink:

Mi też się podobają na niektórych autach te chromy ale napisze jeszcze raz:

- każde swoje auto robię pod siebie i każde inaczej żeby nie być monotonicznym (dopóki nie wyleczę się z modów :mrgreen: )

... aha nad mienie, że auto na żywo wygląda zupełnie inaczej niż na fot. i dużo osób ma takie zdanie jak ty dopóki nie zobaczy na żywo.

Pozdr.

Opublikowano

No i dzisiaj zamontowalem sprężyny EIBACHA PRO-KIT

Zrobiłem na razie sam przód i dzięki temu uzyskałem podobne szczeliny między przodem a tyłem.

Wysokość przodu mnie zadawala tym bardziej że 'na styk" dojeżdzam do krawężnika pod podjazdem do domu.

Po wymianie zrobiłem geometrię i wyważyłem koła, także prowadzenie jest :ok:

Przejechałem 130km i jak narazie super większej różnicy między tymi a serią nie widzę,

chyba kwestia przyzwyczajenia się do 19-stek na RSC

W weekend jak będzie pogoda zrobie nowa sesję do galerii.

http://img263.imageshack.us/img263/4544/img0361rq.jpg

http://img197.imageshack.us/img197/9200/img0368qp.jpg

http://img34.imageshack.us/img34/3039/img0377co.jpg

Opublikowano

Ładnie wyszło :) Cieszę się że jesteś zadowolony. pozdr.

Super siadł przód - u mnie trwało to znacznie dłużej.

P.S. mi się czarne listwy w Twoim aucie podobają - jak black to w całości :)

Opublikowano
Mógłbyś zmierzyć ile masz do plastiku/kostki do podnośnika.

Zmierzyłem na kostce: około 12-13cm od kostki