Skocz do zawartości

330d - rdza na listwach ozdobnych w drzwiach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej,

ostatnio przypadkiem zauważyłem, że na krawędzi czarnych listw ozdobnych na przednich drzwiach (tych na zewnątrz które stykają się ze środkowym słupkiem) wychodzą mi bardzo drobne bąbelki najprawdpodobniej rdzy. wygląda to tak jak tutaj (zdjęcie kolegi z forum wygrzebane gdzieś sprzed lat) tylko u mnie w mniejszym stopniu póki co:

http://img143.imageshack.us/img143/3695/rdzabmw6yt.jpg

widziałem już parę tematów na ten temat, czyżby to był kolejny znany feler w E46? znalazłem te listwy na realoem.com, kosztują $37 za sztukę więc nie tak źle - tylko czy ktoś wie jak je wymienić? wiem że są osoby które wymieniały te listwy na wersje shadow line, więc na pewno się da to zrobić :)

Opublikowano
Jakieś 7 miesięcy temu oglądałem 320i touring z końca 2001 roku (poliftingowe) prosto z DE i po obu stronach były znacznie większe purchle, rdzawy kolor wyłaził aż na uszczelkę. Auto miało na całości oryginalny lakier a mimo to w kilku miejscach miało purchle. Stąd wnioskuję że jest to tak jak piszesz "kolejny znany feler w E46". Niestety nie znam sposobu wymiany :wink: powodzenia
Opublikowano
też tak mam. przed zimą lakiernik mi podczyścił i psiknął czarnym matem, ale widzę że będzie wychodzić. może jakby rozebrać dokładnie, wypiaskować element i dopier dobrze zamalować to by było na dłużej.

Pozdrawiam,

Maciek

Sprzedaje swoją perełkę, jak ktoś zainteresowany to pw.

Opublikowano
też tak mam. przed zimą lakiernik mi podczyścił i psiknął czarnym matem, ale widzę że będzie wychodzić. może jakby rozebrać dokładnie, wypiaskować element i dopier dobrze zamalować to by było na dłużej.

to już badziej opłaca się kupić nową - $37 to nie jest duży pieniądz w porównaniu do piaskowania/malowania/etc... tylko jak to rozebrać?

Opublikowano

to już badziej opłaca się kupić nową - $37 to nie jest duży pieniądz w porównaniu do piaskowania/malowania/etc... tylko jak to rozebrać?

Dokładnie to kosztuje to 110,- PLN

Ech dzisiejsza mlodzież ...wyciągnij uszczelkę od strony szyby i zobaczysz wkręty...