Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jaki jest klucz do odkrecenia tylniego amotoryzatora (czyli śruby).

Pozdrawaim

Opublikowano
Kolego a w czym masz problem? Ja w swojej miałem wymieniane tylne z tego co pamiętam nie było tam żadnej filozofi. Zciągasz tylne plastiki a tam już czeka amor :D nr klucza nie pamiętam i chyba mało kto pamięta bo narazie nikt nie podał rozmiaru klucza. Zresztą na nowym amorku sprawdź przeciez dostałeś w kpl nową nakrętkę.
Opublikowano
Zresztą na nowym amorku sprawdź przeciez dostałeś w kpl nową nakrętkę.

a to nie jest takie oczywiste :D kumpel ostatnio zamówił do Omegi tylne amortyzatory to przyszły bez nakrętek :D ale dopasował...od Komara z przedniego koła :D

Opublikowano
ściągniesz półkę będziesz widział Nie wiem robiłem to bo dupke podwyższałem strzele jak cie to ratuje tak będzie 15 - 16 albo 17 :D więc jak nie masz narzędzi to kup te 3 i któryś z tych to był.
Opublikowano
co do opla to zeczywiscie ten samochod jes nie przewidywalny klucze to napewno bedziesz potrzebowal 13 i bodajze 22 na dole i zdaje mie sie miedzy 16 a 17,i nie rozumie dlaczego twoj kolega tak na sile dobieral nakretke skoro mozna wykozystac ta stara chyba ze przecinakiem odkrecal :D
Opublikowano
był inny gwint przy amortyzatorze :P oryginalnie 1,25 a przy tym AFRYKAŃSKIM zamienniku 0,8.. więc stara nakrętka nie pasowała :D
Opublikowano
centralna nakrętka tzrymająca łożysko z tzrpieniem amora klucz nr 17 poduszka z łożyskiem 3 śruby na klucz 13 od dołu klucz 22 wd-40 duży młotek i 4 piwa :D