Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podłączę się pod temat,

mam pytanie ile powinny maksymalnie wynosić obr/min na luzie przy maksymalnie wciśniętym gazie

(oczywiście na rozgrzanym silniku), bo u mnie maksymalnie to 4000obr/min, a wydaje mi się,

że rok temu to wynosiły 4500obr/min.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam. ile powinny wynosić obroty na biegu jałowym?

jak masz inne to zawsze ktoś mógł to zmienić ja jak kupiłem auto miałem 855 teraz przestawiłem na 955 i dla mnie o niebo lepiej ale koło dwumasowe już nie jest pierwszej świerzości może dlatego .....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
na pewno jest niżej niż w 2,0 d ponieważ ty masz 6 cylindrowy silnik i inne wyrównoważenie całego układu korbowego , który daje mniejsze wibracje i takie obroty jak w dwulitrówce nie są potrzebne ....

Chiptuning Łódź

Opublikowano
na pewno jest niżej niż w 2,0 d ponieważ ty masz 6 cylindrowy silnik i inne wyrównoważenie całego układu korbowego , który daje mniejsze wibracje i takie obroty jak w dwulitrówce nie są potrzebne ....

no to ja wiem, ale interesuje mnie (głównie z ciekawości) dokładna wartość, mam przeczucie że 650 ale nie dam sobie głowy uciąć

Opublikowano
masz 6 cylindrowy silnik i inne wyrównoważenie całego układu korbowego

konkretnie jakie??

i kto nabija posty ..... :lol:

co jakie ???????

nie wiem do kiedy powinienem się cofnąć aby Ci wytłumaczyć chyba do szkoły podstawowej .....

takie że same się równoważą ..... 6 cylindrów , każde wykorbienie na wale jest ustawione pod kątem 120 stopni ....

resztę poczytaj na mnie nie licz .... :twisted: w końcu to Ty jesteś "miszczem" .....

Chiptuning Łódź

Opublikowano

no to teraz już jestem pewien, że twoja "wiedza" a dokładniej jej totalny BRAK jest faktem :jawdrop: Osobiście naczytałem się bardzo dużo i dzięki temu mogę stale zaginać taki pseudo znawców jak ty... natomiast tobie przydałoby się wrócić na lekcje fizyki i matematyki... no i przede wszystkim lekcje pokory. Wracając do meritum napisałeś: "same się wyrównoważają"... toś teraz strzelił gola :duh: ... układem równoważącym się wzajemnie jest układ zw BOKSER. W rzędówkach dla wyrównoważenia stosowane są odpowiednie zbilansowane przeciwciężary zamontowane/umieszczone na przedłużeniach ramion korb po przeciwległej stronie geometrycznej osi obrotu wału. Przeciwciężary to w miarę wystarczające, ale bardzo dalekie od kinematycznej doskonałości wyjście. Tym optymistycznym akcentem kończę wszelką dyskusję z tobą, ponieważ nie masz nic sensownego do powiedzenia. Dziękuję! Dobranoc.

Aha... wykorbienie 120' dotyczy nie tylko R6, ale również R3 i V12