Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę zamontować sobie światła do jazdy dziennej ale nie wiem gdzie mógłbym podpiąć przekaźnik sterujący ich włączeniem. Chodzi o to, że światła te powinny się włączyć zaraz po uruchomieniu silnika (a nie tylko zapłonu) i gasnąć po włączeniu ksenonów.

Czy ktoś wie gdzie pojawiają się potencjały pozwalające mi wysterować przekaźniki do świateł dziennych? Oczywiście im bliżej komory silnika, tym lepiej. Może ktoś już to robił?

Opublikowano

Witam

Ja mam pytanko odnośnie świateł do jazdy dziennej. Mam E60 z marca 2007, lampy zwykłe soczewkowe nie xenony. Mam możliwość włączenia w idrivie świateł do jazdy dziennej(daytime running lights), ale po ich włączeniu nie świecą się w dzień same ringi tylko soczewka tak jak w nocy czy przy złej pogodzie. Moje pytanie brzmi czy ja coś robię nie tak czy moje auto tak ma? Może w tej opcji z marca tak jest?

Opublikowano
Kto na śląsku potrafi odblokować światła dzienne w E61 sprzed liftingu?

:wink:

Ale moja jest po lifcie, tylko działają tak jak napisłaem powyżej :roll:

Opublikowano
Witam

Ja mam pytanko odnośnie świateł do jazdy dziennej. Mam E60 z marca 2007, lampy zwykłe soczewkowe nie xenony. Mam możliwość włączenia w idrivie świateł do jazdy dziennej(daytime running lights), ale po ich włączeniu nie świecą się w dzień same ringi tylko soczewka tak jak w nocy czy przy złej pogodzie. Moje pytanie brzmi czy ja coś robię nie tak czy moje auto tak ma? Może w tej opcji z marca tak jest?

Bo tak musi byc :D

Ja mam xenony i przy swietle dziennym tez sie swieca bez ringow. jesli chcesz soczewke i ringi w dzien to przelacz swiatla z Auto - na pozycyjne i z aktywnym swiatlem dziennym swieci soczewka i ringi. :)

Ja sobie terz przerobilem(przeprogramowalem) swiatla dzienne w dlugich i swieca mi w 40% mocy, a pozatym obnirzylem furke kompem o 35mm z tylu no i co mi sie najbardziej widzi zrobili mi skladane lusterka na pilota( a nie tylko na guzik) :D

Fajna sprawa te programowanie :lol:

Opublikowano
Witam

Bo tak musi byc :D

Ja mam xenony i przy swietle dziennym tez sie swieca bez ringow. jesli chcesz soczewke i ringi w dzien to przelacz swiatla z Auto - na pozycyjne i z aktywnym swiatlem dziennym swieci soczewka i ringi. :)

Ja sobie terz przerobilem(przeprogramowalem) swiatla dzienne w dlugich i swieca mi w 40% mocy, a pozatym obnirzylem furke kompem o 35mm z tylu no i co mi sie najbardziej widzi zrobili mi skladane lusterka na pilota( a nie tylko na guzik) :D

Fajna sprawa te programowanie :lol:

Ja bym chciał mniec ringi jako światła do jazdy dziennej. Idzie to jakoś zrobić? Widziałem E60 które tak mają. Od kiedy weszła ta opcja? Ja mam auto z 2007 LCI.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możecie polecić kogoś z okolic warszawy kto potrafi przeprogramować długie na dzienne?
Opublikowano
a pozatym obnirzylem furke kompem o 35mm z tylu

A co z przodem? I jak teraz samochód stoi? nie ma "motorówki" :)

no nie :lol: przod polecial wczesniej na dol na sprerzynach HR o -35mm i przy 20" felgach uwazam, ze Ok. Bez szalu, ale ze smakiem.

Pozatym testuje teraz oponki i felgi i jak do tej pory jeszcze nie udalo mi sie ich nawet do pisku doprowadzic, a przy ostrych zjazdach z autostrady to mi wszystko przez auto przelatuje :D

Gdzies musi byc granica :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam

To jest zupełnie co innego. Ta funkcja powoduje, że na pozycji AUTO światła się włączają po odpaleniu auta niezależnie od pory dnia.

Opublikowano
Witam

To jest zupełnie co innego. Ta funkcja powoduje, że na pozycji AUTO światła się włączają po odpaleniu auta niezależnie od pory dnia.

Widział auta po lifcie które mają ringi do jazdy w dzień (ringi święcą mocniej) jak się wiecą same, a jak się świecą i ringi i światła to ringi święcą słabiej. Można to jakoś programowo zmienić :?:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co kojarzę to można, ale to musi się wypowiedzieć ktoś kto to przeprogramowywał.
Opublikowano
Z tego co kojarzę to można, ale to musi się wypowiedzieć ktoś kto to przeprogramowywał.

Bardzo proszę o informację gdzie można zrobić takie programowanie i za ile?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musisz kolego odkryć pewien sekret, bo tu nikt nie jest jasnowidzem.. :) :) :) Mianowicie skąd jesteś. :) Da się to wpisać w profilu ale jak widać sam nie wiesz gdzie mieszkasz albo to jakiś sekret. ;) ;) ;)
Opublikowano
Musisz kolego odkryć pewien sekret, bo tu nikt nie jest jasnowidzem.. :) :) :) Mianowicie skąd jesteś. :) Da się to wpisać w profilu ale jak widać sam nie wiesz gdzie mieszkasz albo to jakiś sekret. ;) ;) ;)

W profilu już uzupełniełem. Ogólnie mówiąc woj. mazowieckie, ale jak by był ktoś nawet z innego rejonu kraju kto potrafi to przeprogramować to bym podjechał :cool2: .

Opublikowano

Kto na śląsku jest w stanie wgrać mi te światła? Mam auto przed FL i nie mogę ich aktywować z poziomu iDrive.

Będę wdzięczny za jakieś namiary :wink:

Opublikowano
zapytaj w M Auto w katowicach ale nie mam pewnosci czy to robią

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Ja bym chciał mniec ringi jako światła do jazdy dziennej. Idzie to jakoś zrobić? Widziałem E60 które tak mają. Od kiedy weszła ta opcja? Ja mam auto z 2007 LCI. Może ktoś już to robił u siebie :?:
Opublikowano
Możecie polecić kogoś z okolic warszawy kto potrafi przeprogramować długie na dzienne?

Auto Klinika BMW Artur Warszawa - 510 544 940

Opublikowano

Auto Klinika BMW Artur Warszawa - 510 544 940

Kolego, a czy ringi na dzienne w aucie z 2007 LCI też da radę w u tego gościa zrobić?

Opublikowano
Nie wiem, zadzwoń jest to ogarnięty człowiek i na pewno jeśli jest to możliwe to Ci to zrobi - poleciło mi go jedno z ASO BMW. Potrafi zamontować, doposażyć różne rzeczy których nie przewiduje ASO. Mi proponował uruchomienie dziennych w e90. pozdr.