Skocz do zawartości

Petycja o obniżenie przez rząd akcyzy na paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Kraj w którym zrealizowano największy projekt ostatnich lat PODWODNĄ RZEKĘ!!!! nazwaną ósmym cudem świata, sam projekt warty 30 miliardów dolarów!!! Cały projekt zrealizowano bez zbędnego pożyczania pieniędzy na procent od MFW itd. Mogę tak pisać bez końca. Takich rzeczy nigdy nie będą mówić w TV.

heh, nazwana tak przez samego wodza i nikogo innego. byc moze bez pieniedzy z zewnatrz, ale know-how juz musial z reszty swiata sciagnac. ostatnich lat? poczatek i pierwsze etapy tego projektu irygacyjnego to lata 80te. nie wiem czemu niby 'nie beda mowic w tv', pewnie nie mowia bo to zadna nowosc. kadafi nie jest krytykowany za brak pieniedzy czy fantazji w doborze futer, tylko za lamanie praw czlowieka.

dla większości społeczeństwa, ogłupionej mediami masy, liczą się "bitwa na głosy", "kocham Polskę" itd...

miej pretensje do tych co chca to ogladac.

ciekawa dyskusja się wywiązała :)

Wiesz Zalew. Bardziej skłaniam się do tego co pisze Bronowicki.

Sytuacja jest oczywiście bardzo złożona. Jednak jest faktem, że jest coraz więcej idiotów w światowej polityce.

ale również coraz więcej wychodzi na jaw co mnie cieszy.

wszystko dzięki internetowi :cool2:

jeśli ocenzurują internet, a do tego zmierzają, wtedy zrobią z ludźmi co zechcą za pomocą TV.

włos się jeży na głowie jakie fakty odkrywają niektórzy dziennikarze śledczy piszący w internecie.

Przykład nr 1 ...Guardian odkrył :

"Patent USA - sterowanie psychiką ludzką za pomocą zmiany pola ekranu TV oraz komputerowych." :cry2:

http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsrchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=6506148.PN.&OS=PN%2F6506148&RS=PN%2F6506148

Ludzie są wściekli jak daleko to zaszło. Bronowicki ma dużo racji. Hitler marzył o takich możliwościach o czym pisał w książkach.

Przykład 2 Dziadek Busha kreował NSDAP!!!!

http://www.guardian.co.uk/world/2004/sep/25/usa.secondworldwar

Przykład 3 Generał Wesley Kanne Clark powiedział : "Domyślam się, że mnie zamordują. Chciałbym jednak przed śmiercią ostrzegać świat przed tym wielkim szaleństwem"

http://www.youtube.com/watch?v=FNQiL-TPobM&feature=player_embedded

Przykład 4 Najlepszy strateg naszych czasów . Dziennikarz śledczy i Historyk Webster Tarpley

Przecież nie można być obojętnym na ostrzeżenia tak wspaniałych ludzi. Nie są to jacyś menele z pod budki z piwem, ale inteligentni, wykształceni ludzie, którzy ryzykują życiem, aby przeciwstawiać się machinie, która buduje kolejny totalitaryzm

"Jeśli chcesz wiedzieć jaka będzie przyszłość, wyobraź sobie but na twarzy, na wieczność!"

Rok 1984. Nauki O'Briena

"Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych swobód niż armie. Poprzez kontrolę emisji kredytów, banki i korporacje zabiorą ludziom wszelką własność, dopóki ich dzieci nie obudzą się bezdomne w kraju, o którego wolność walczyli ich ojcowie."

T.Jefferson 1802 rok

ot patent. jest tez patent na zabawe z kotem laserem.

Przecież nie można być obojętnym na ostrzeżenia tak wspaniałych ludzi.

obojetnym nie, ale warto podchodzic do wszystkiego z rezerwa, inaczej popadamy w skrajnosci. prawica ostrzega przed socjalizmem, lewica przed nacjonalizmem, antyglobalisci przed kapitalizmem, rzady przed anarchia, itd :) korzenie systemow w ktorych sie znajdujemy byly rozwiazaniem innych problemow, a na to, ze wszystko sie uprosci nie mamy co liczyc, raczej realia beda sie co raz bardziej komplikowac.

internetowi, tak jak mowisz, zawdzieczamy swobodny dostep do informacji, ktore by nie byly publikowane w osrodkach centralnie sterowanych; ale to tez wymusza ostroznosc w odbiorze, bo takze ulatwiona jest dezinformacja (od zwyklych debili az po korporacje i rzady), nie mowiac o maceniu wody teoriami spiskowymi (analogicznie). trzeba byc sceptykiem niezaleznie z jakiego medium informacja do nas trafia.

Świetnie podsumowałeś

Obojętnym nie można być na żadne doniesienia.

Musimy walczyć o wolny internet. Człowiek sam powinien oddzielać ziarno od plew.

Jak mawiał JFK : Każdy kto unika polemiki jest bandytą".

a propos "teorii spiskowych" warto mieć na uwadze słowa które wypowiedział Marshall McLuhan, medialny 'guru:

"Tylko małe sekrety muszą być strzeżone. Wielkie trzymane są w tajemnicy dzięki niedowierzaniu opinii publicznej" .

Mam znajomego z którym trudno komukolwiek rozmawiać na argumenty, dowody itd w sprawach dotyczących tzw "spisków"

http://www.oficyna-aurora.pl/index.php?a=autor

Jeśli ktoś ma dużą wiedzę, wtedy jedyne co pozostaje to ośmieszyć takiego w mediach, albo przyprawić łatę oszołoma, aby nie mącił ogólnie przyjętej, narzuconej przez media wersji wydarzeń.

Dzięki za ciekawą dyskusję! Proponuję na tym zakończyć. Musimy trzymać się razem. Mam nadzieję, że się mylę, ale mam dziwne przeczucie, że będziemy przepraszać niektórych tzw "spiskowców" ,.jedną rękę trzymając w nocniku.

PZDR

"Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych swobód niż armie. Poprzez kontrolę emisji kredytów, banki i korporacje zabiorą ludziom wszelką własność, dopóki ich dzieci nie obudzą się bezdomne w kraju, o którego wolność walczyli ich ojcowie."

T.Jefferson 1802 rok

Mam znajomego z którym trudno komukolwiek rozmawiać na argumenty, dowody itd w sprawach dotyczących tzw "spisków"

http://www.oficyna-aurora.pl/index.php?a=autor

Jeśli ktoś ma dużą wiedzę, wtedy jedyne co pozostaje to ośmieszyć takiego w mediach, albo przyprawić łatę oszołoma, aby nie mącił ogólnie przyjętej, narzuconej przez media wersji wydarzeń.

pomiedzy teoriami spiskowymi a tym co w tv jest jeszcze duzo innych interpretacji, nie trzeba wierzyc slepo komus tylko dlatego ze jest 'przeciw', bo to rownie glupie co wiara w telewizor. jak juz wspomnialem, najgorsze sa skrajnosci.

Dzięki za ciekawą dyskusję! Proponuję na tym zakończyć. Musimy trzymać się razem. Mam nadzieję, że się mylę, ale mam dziwne przeczucie, że będziemy przepraszać niektórych tzw "spiskowców" ,.jedną rękę trzymając w nocniku.

przyznam, ze chyba juz sie pogubilem w tej rozmowie, ale jestem po kilku zupach z chmielu, tak wiec - pozdro

Ja jeszcze na koniec chciałbym dodać coś w modnej ostatnio kwestii "łamania praw człowieka".

zalew napisał, że Kadafi łamie prawa człowieka :shock:

Otóż w Polsce nie jest w tej kwestii różowo. Można podać setki jak nie tysiące spraw osób aresztowanych z powodów politycznych, które odsiadywały wyroki a teraz otrzymują zadośćuczynienie z naszej kieszeni :mad2:

Przykładem najgłośniejszym był Kluska. Jest ogromna ilość takich spraw.

Wyłącznie dzięki internetowi udaje je się nagłośnić. Moje życie również zostało w pewnym sensie zniszczone zupełnie bezprawnie. Teraz pracuje na etacie a miałem super zapowiadającą się firmę.

Najgłośniejsza w ostatnim czasie jest sprawa Tadeusza Chołdy. Żyjemy niestety w państwie zulugula

kluska nie byl wiezniem politycznym tylko ofiara wypaczen ordynacji podatkowej, ktora to z racji nieprecyzyjnych przepisow podatnych na interpretacje moze jednym sluzyc, a dla innych byc katem. jak to mowia - jak chcesz uderzyc psa, to kij sie zawsze znajdzie. to, ze rzad urwal glowe takiemu tygrysowi jak optimus, ktory aspirowal do lidera w skali europejskiej to tragedia, ale tego juz sie nie wroci niestety.

w polsce sa naduzycia, ale jesli ktos porownuje polske z libia, to proponuje mu sie przejechac do jakiegos afrykanskiego albo bliskowschodniego kraju i sprobowac tam stanac przez palacem z transparentem mowiacym, ze wladca to ruski agent, a potem porownac efekty w polsce (jak juz wyjdzie, jesli w ogole wyjdzie, jesli zywy).

Trudno nie przyznać Ci racji, że w niektórych krajach bardziej radykalnie rozprawiają się z przeciwnikami politycznymi itp.

W naszej tzw "demokracji" zawsze robi się to w sposób przebiegły i wysublimowany.

Węgry i Czechy już się przebudziły z letargu. Nie wiem co musi się stać w Polsce, żeby ludzie wreszcie zrozumieli jak dramatyczne decyzje są od 3 lat podejmowane i mam pewne podejrzenia, że celowo.

http://podatki.wp.pl/kat,70476,title,CIT-5-10-w-gore-Efekt-Paktu-Euro-Plus,wid,13280664,wiadomosc.html?ticaid=1c112

To fakt,Na Węgrzech dużo się dzieje pozytywnego. Trochę się obawiam o życie ich premiera.

W Grecji natomiast podobnie jak u nas lody na całego :duh:

http://finanse.wp.pl/kat,102634,title,Atrakcyjna-grecka-ziemia-pojdzie-pod-mlotek,wid,13283966,wiadomosc.html?ticaid=1c117&_ticrsn=3

u nas trwają przygotowania do największych lodów wszechczasów :) Aktualnie ruszyła wycena polskiej ziemi, parków narodowych itd...wszystko pójdzie za kilka lat pod młotek :nienie:

a skąd to wszystko ??? patrz w stopkę albo obejrzyj bo już od pewnego czasu nawet się z tym nie kryją :norty:

http://www.youtube.com/watch?v=Q-8ODJAWMEQ&playnext=1&list=PL642158EF6E271626

od tego filmiku zaczęły się przewroty na Węgrzech i w Rumunii, spalono kilka budynków.

Nie namawiam broń Boże do użycia siły, ale zastanawiam się czy większość społeczeństwa nie ma już czasem mentalności niewolniczej.

T.Jefferson 1802 rok

Rafale

Przeciętny człowiek nie zdaje sobie nawet sprawy co dzieje się na samej górze. Jak daleko ten budowany totalitaryzm już zaszedł.

Przeciętny człowiek zajmuje się codziennością. Właśnie z tego całe zło czerpie siłę.

Kilka dni po odważnej deklaracji premiera Węgier o rezygnacji z dalszego zadłużania państwa mieliśmy coś takiego:

http://www.rmf24.pl/raport-wyciek-na-wegrzech/fakty/news-wegry-zracy-szlam-zabija-ryby-w-rzekach,nId,301275

Kilka dni po przyłączeniu się Czech, mamy coś takiego:

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=de&u=http://www.tz-online.de/nachrichten/bayern-lby/reaktor-tschechischem-wegen-lecks-heruntergefahren-1186430.html&ei=9KuZTbKQHYqBOtPmzcQH&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCcQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3DWegen%2Beines%2BLecks%2Bin%2Beinem%2BRohr%2Bmit%2Bverstrahltem%2BWasser%2Bwird%2Bin%2Beinem%2BAtomkraftwerk%2Bin%2BTschechien%2Beiner%2Bder%2Bvier%2BReaktoren%2Bheruntergefahren%26hl%3Dpl%26prmd%3Divns

oczywiście to wszystko przypadek..SIC

-----

Chyba wystarczy. Zamykam. Mod.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.