Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witamjak w opisie mam bmw e46 1,9 silnik w turbinie jest to benzyna

wszystko dbylo oki i tka jest tez do teraz tylko cos sie popsulo a nie wiadomo co ;/ a mianowicie to tak odpalam auto wszystko oki normalnie jedzie normalnie odpala a tylko rospedza sie do max 120 km 130km i jak na obrotomierzy dochodzi do 4 tys obrotu to cos szarpie albo przerywa takie glupie wrazeniajakby nie palil na wszystkie garki nie che wejsc dalej na obroty nawet podczas jazdy i na zimnym silniku i na rozgrzanym co to moze byc ;/

Opublikowano
czyli cakiem odlaczyc przeplywomiez i sie rzejechac i co powinno byc wtedy jestem tutaj nowym bo odniedawna mam to auto i nie moge z tym dojsc do ladu juz to wkurzajace i na biegu jalowymjak dam gaz na maxa to taksamo 4 tys obrotu i nie e dalej isc jakos na obroty nieche mi wejsc
Opublikowano
Ale jazda :mrgreen: no i co dalej :mad2: a może to diesel a właściciel leje benzyne :norty:
Opublikowano

A tak w temacie to najlepiej autko podłączyć pod kompa i zczytać błędy bo w przeciwnym wypadku to wróżenie z fusów.

Jeżeli brak mocy to jedyny objaw to może to być tylko czujnik wałka rozrządu, jednakże to zgadywanka... (sondy, przepływomierz itd.) - jednego możemy być pewni, iż to nie turbina :8)

Opublikowano
Dobra nie ma się co śmiać,nie kazdy się musi znać na samochodach :) Lepiej pomóżcie koledze co się mogło stać że nie ma siły jego furka a nie :P