Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czyli nie mam czego żałować tych 5mm więcej , dzięki Vermilion jeszcze raz , auto teraz fajnie wygląda bez dystansów duuużo gorzej
  • Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No to ok. Ja dystanse bede mial we wtorek, tylko opony nie wiem na kiedy dojdą.

A jesli chodzi o obcieranie, to chodziło mi wlasnie bez dystansów, ale o wewnetrznej strony, bo ja mam E61, kombi,, a jest mniej miejsca niz w sedanie.

Jak bedą dystanse, bedzie ok.

Daj jakies foto swojego BMW.

Opublikowano

Witam,

Przyłącze się do tematu :) . Właśnie kupiłem felgi styling 128 8,5 i 9,5 cala ET 18 i 32. Możecie doradzić mi jakie ja muszę zastosować dystanse w E60 530d? :D

Pozdrawiam

• 1 rok później...
Opublikowano
Pozwolicie że podczepię się pod temat . Kupiłem felgi 19x8,5 et 38 (takie podał sprzedający na allegro) i nie bardzo wiem jakie opony mam kupić do tych felg ? proszę o pomoc .
  • 3 lata później...
Opublikowano
"Odgrzeję kotleta" czy do e60 wejdą 19 cali - przód 245/35/19 felga 8 1/2 cala ET 29 i tył 265/35/19 felga 9 1/2 cala ET 23 ?
Opublikowano
"Odgrzeję kotleta" czy do e60 wejdą 19 cali - przód 245/35/19 felga 8 1/2 cala ET 29 i tył 265/35/19 felga 9 1/2 cala ET 23 ?

To kola z M3, do E60, przod potrzebuje przynajmniej 10mm dystansow. Tyl potrzebuje innych opon, 275/30R19.

Opublikowano
A 265/35/19 niem mogą być? Dlaczego? Do tyłu też potrzebne będą dystanse?!

E60 ma inne srednice kol na tylnej osi, elektronika bedzie wariowala. Do tylu nie sa potrzebne dystanse.

Opublikowano
Jutro przymierzę te koła , różnica pomiędzy średnicą kół (przód i tył) to ok. 15mm , natomiast nurtuje mnie ta przednia felga ( 8 1/2 cala) , czy różnica 9mm ( ET29 a ET20 ) wpłynie na to , że trzeba zastosować dystans?!
Opublikowano
Jutro przymierzę te koła , różnica pomiędzy średnicą kół (przód i tył) to ok. 15mm ,

Widze, ze jestes uparty, zeby zamontowac na sztuke, byleby tylko bylo.

natomiast nurtuje mnie ta przednia felga ( 8 1/2 cala) , czy różnica 9mm ( ET29 a ET20 ) wpłynie na to , że trzeba zastosować dystans?!

Jak chcesz, zeby auto wygladalo jak tramwaj ze schowanymi kolami, to montuj.

Opublikowano

I po montażu , nic nie obciera (przyciera) , nie "wyskoczył" żaden błąd (systemy ABS DTC ) , nie wydaje mi się aby przednie koło było , aż tak "schowane" , no może na upartego można by było dać dystans 10 mm , ale wg. mnie nie koniecznie. Przekłamanie licznika pewnikiem jest ale sądzę , że w granicach 3 km/h ( przy 100km/h).

http://images77.fotosik.pl/423/ca7079e4fbf393e2med.jpg

Opublikowano
Jak się tył skończy (opona oczywiście :wink: ) to założę taką jak ma być tzn. 275/30/19 , ale na chwilę obecną opony mają po 7mm.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Powie mi ktos jaki rozmiar felg o ile obnizyc i ewentualnie jakie dystanse zastosowac zeby uzyskac taki efekt w BMW E60 jak na zalaczonym obrazku, zeby kolo idealnie wypelnialo nadkole? I czy to nie bedzie jaki kolwiek problem, czy nie bedzie nic obcierac, kiedy powiedzmy w aucie bedzie 5 osob i pelny bagaznik rzeczy

http://i64.tinypic.com/o9edti.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Chłopaki mam pytanie felgi 19" szerokie 8.5" opony 245/35r19 et18 jakie dac dystanse na przod i na tył maksymalnie? Bo mam h&r 25mm i nie wiem czy podejdą. Chodzi o e61 3.0d zawieszenie obnizone o 35mm
Opublikowano
Powie mi ktos jaki rozmiar felg o ile obnizyc i ewentualnie jakie dystanse zastosowac zeby uzyskac taki efekt w BMW E60 jak na zalaczonym obrazku, zeby kolo idealnie wypelnialo nadkole? I czy to nie bedzie jaki kolwiek problem, czy nie bedzie nic obcierac, kiedy powiedzmy w aucie bedzie 5 osob i pelny bagaznik rzeczy

To sa rozmiary opon od m5 e60 izawias conajmniej -45mm

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
To sa na moje oko felgi 20 cali. Zawieszenie gwintowane zapewne dobrej marki "skrojone na beton". Jezeli chcesz autem jezdzic na codzien i brac 5 osob + bagaz to musisz sie liczyc z duza inwestycja w w/w elementy (zawieszenie felgi opony i ewentualnie dystanse). Jak masz plomby w uzebieniu to tez miej na uwadze ze Ci wyleca i na dentyste wydasz :D Jezeli To Cie jednak nie zraza to pamietaj ze i tak na polskich drogach nie masz gwarancji ze nie bedzie tu i uwdzie przycierac.
Opublikowano

u mnie tył siedzi podobnie nisko, z tym ze teraz kupilem duzo szersza i wyzsza opone na zime wiec szczelina w nadkolu okolo 0.5cm

zrobil sie duzy balon w porownaniu do opon letnich, przy spokojnej jezdzie nic nie ociera, dopiero jak sie przycisnie na zakrecie sa problemy z ocieraniem

Opublikowano

Witam,

czy do E61 podejdą felgi "styling 251" 8,5x19 ET 25 z oponami 245x45x19 taki sam zestaw na przód jaki i na tył? Czy może z oponami trzeba zjechać do 235? Reszta będzie ok?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Wlasnie kupiłem felgi do e60. Styling 128. Chce zamówić do nich dystanse 15mm na tył. Plus może po 5mm na tył, jeśli warto?? I mam pytanie w związku z tym. Czy muszę kupić też dłuższe szpilki? Jeśli tak, to jakie parametry mają mieć?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie, że warto, jak poprawi to wygląd auta to nie ma co się zastanawiać. Oczywiście śruby muszą być dłuższe, odpowiednio o 15 i 5mm. Fabryczne to M12x1,5x26 klasa 10.9

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.