Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam!

No i klops. Rozrząd przeskoczył i znowu nowy silnik, nie opłaca się remontować bo wszystko pogięte. Tylko usiąść i płakać. No ale teraz mam speca od BMW i mam nadzieję że będzie dobrze. Załatwi silnik z wiarygodnego źródła a nawet jak coś się stanie jak będę już jeździć to będzie go można reklamować. Koszta też przystępne.

Mam nadzieję, że w sierpniu Bunia zawita na zlocie w Toruniu :D .

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Mater! Ale sit...

Pozostaje miec nadzieję, że teraz jedyne koszty to będą klocki, tarcze, olej i wahacze :cool2:

Współczuję (bo wiem co czujesz :cry2: ) i życze spokojnej jazdy!!!

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
Sama robocizna to ok 800zł. No a co do silnika, to on ma jakieś wtyki i mu przywożą z anglii. Najpierw je sprawdza a potem przekłada. Jak dobrze pójdzie to kompletny wyniesie 1200zł, w najgorszym kilka stów więcej. Po remoncie silnika trochę w zawiechę i będzie ok.
  • Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

Czyli miałem rację.Nic nie dzieje się bez przyczyny.Skoro rozrząd przeskoczył to na pewno był dobry, to było padło po milionie przejechanych kilometrów.

Za 1200 to można kupić kosiarkę do trawy(taką całkiem całkiem) a nie dobry silnik,za same słupki bez osprzętu chcą przynajmniej 2 k.Jak można sprawdzić silnik bez jego rozbierania i co oznacza że jest dobry?To jest tylko maszyna teraz pracuje a za 5 min już nadaje się na złom.To że pracuje w innym aucie w tym momencie nie oznacza nic,to jest loteria,stare było,jest i będzie stare i nic tego nie zmieni.

Oczywiście życzę powodzenia,może moja wypowiedź wygląda sceptycznie, ale nie po to aby tobie naurągać, zauważyłem,że trochę jesteś nie zorientowana i NIE DAJ SOBIE WCISNĄC DRUGI RAZ SZMELCU ZA NIEMAŁE PIENIĄDZE(nawet mała suma wyrzucona w błoto jest duża).

"Trzeba byc twardym,a nie miętkim"(Jerzy Kiler :mrgreen: ).I z mechanikami postępuj jak w wojsku,czyli "Je..ać,karać,nie wyróżniać" i tego się trzymaj.

Pozdrawiam.

P.S. Na majówki ostatnio nie jeździłem bo jakoś tak blado było,szczególnie ta w 2009 na lotnisku aeroklubu :duh: :mad2: .Za to ostatni zlot w 2010 był całkiem niezły,liczyłem tylko na nieco więcej ze strony D-BOMB i te zwlekanie.

Edytowane przez CICHY525
ec2Wze6.jpg
Opublikowano

jak tylko silnik ruszy, radzę tą beemeczkę sprzedać. Jestes jakoś dziwnie na nią uparta.

I po sprzedaży kupić coś z 523i

Opublikowano

Nie chodzi o to ze jestem uparta. po prostu juz tyle kasy wrzucilam ze nie wiem co robic.

co do silnika to on pojezdzi tym autem, sprawdzi cisnienie itd. gwarantuje ze jesli cos sie stanie to bedzie drugi silnik bez kosztow. ja tam biore wszystko na pismie.

P.S. Na majówki ostatnio nie jeździłem bo jakoś tak blado było,szczególnie ta w 2009 na lotnisku areoklubu :duh: :mad2: .Za to ostatni zlot w 2010 był całkiem niezły,liczyłem tylko na nieco więcej ze strony D-BOMB i te zwlekanie.

No majowka 2010 byla calkiem calkiem. co do koncertu to lepsza zabawa byla po jak dj gral, mozna bylo sie wyszalec. oby 2011 bylo lepsze :D :D :D

Opublikowano
mnie za wymianę uszczelki pod głowicą zaspiewał 1200(robocizna plus uszczelki plus spr= wiec te twoje pieniadye na nowe serducho wzdaja sie male ale powodyonka
Opublikowano (edytowane)
mnie za wymianę uszczelki pod głowicą zaspiewał 1200(robocizna plus uszczelki plus spr= wiec te twoje pieniadye na nowe serducho wzdaja sie male ale powodyonka

ceny są różne. w mieście wiadomo kosmos bo samo planowanie głowicy i w ogóle cała reszta przy wymianie uszczelki, a jak masz dobry silnik, to przecież sobie nie będziesz zmieniał na inny w którym nie wiadomo co jest. ta cena 1400 to jest dla tego goscia i nic na nas nie kroi, normalnie jak bym sama pojechała to chcą od 2500zł w góre. gość poszedł nam na rękę bo po pierwsze przysłał nas znajomy jego, po drugie woli nie kasować na klientach, bo zawsze jak coś będzie, nie koniecznie z silnikiem to wie, że do niego wrócimy sam tak powiedział. na silnik mam gwarancję i nie tylko na rozruch więc według mnie ok. silnik z anglika nie wiem czy pisałam wcześniej

nati jak cię interesuje to mam kolege co ma na sprzedaż silnik z 525 tds z e34 za baaardzo rozsądne pieniądze gdyż musi się go pozbyć bo stoi nie u niego

dzięki ale on ma swoje źródła i nie chce żebyśmy szukali na własną rękę, bo on ma sprawdzonych dostawców.

Edytowane przez nati006
Opublikowano

Jak tam nati? Śmiga?

Ja wiem, co czujesz do swojego samochodu. Sam wsadziłem w moją już tyle, co za zakup, to i teraz nie chce mi się sprzedawać :mrgreen: W tej chwili mam połowę samochodu nowe, wszystko na dobrych jakościowo częściach, skasowałem gaz (nowy silnik zrobił na nim raptem 2000 km) i dopieszczam szczegóły.

Wiem jednak, że to ekonomicznie mało uzasadnione ruchy, ale well - to mój samochód. Przynajmniej jak będe kupował nowy (a tym razem na pewno będzie coś NOWEGO), to nabywca mojej buńki będzie miał samochód w super stanie.

PS. Moje dwa poprzednie samochody jeżdżą do tej pory (każde mocno nastoletnie!) i włąściciele zmieniają olej, klocki i tankuję tylko. Widze ich czasem i aż się łza w oku kręci, jak widze moje stare jeździdła :cry2: :lol:

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
Jak na razie nie mam jeszcze auta. Dopiero wczoraj był chyba po silnik, bo gość wyjechał po inne auta a nie chciał brać silnika bez jazdy próbnej. silnik podobno ok, jeszcze jak będzie go wrzucał to go sprawdzi. on ma trochę długi ogon jak to mówią i szczerze nie mam już chęci jeździć i patrzeć jak nic nie jest zrobione, robota daleko jeszcze w polu. wole go nie poganiać niech sobie robi powoli byle dobrze. ostatni robił szybko i nic z tego nie wyszło bo silnik nie pochodził za wiele. sprzedać na pewno nie sprzedam, bo włożę jeszcze trochę kasy i wiem co mam, a kto mi zagwarantuje, że auto które kupie będzie dobre.... nikt, a tak bunia będzie miała swojego stalego jednego mechanika, ktory bedzie wiedzial wszystko skoro ją teraz robi i zawsze jak cos sie tylko zacznie dziac to do niego.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Nowy silnik po sprawdzeniu i wymianie wszystkich uszczelek będzie na dniach montowany. mam nadzieję ze w przyszłym tygodniu będę już smigać.:):):)
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
W końcu od dwóch tygodni mam auto. Jeszcze tak długo nie czekałam, no ale turbina musiała być regenerowana no i trzeba było czekać 1,5 m-ca. praktycznie wszystko pod maską wymienione. trochę jeszcze nie równo chodzi jak jest zimna ale po takim czasie jak stała, to chyba musi się trochę rozjeździć. po rozgrzaniu chodzi super. mam nadzieję, że opłacało się tyle czekać
Opublikowano
Wszystko razem wyszło mnie 8500 zł. W tym silnik, regeneracja turbiny, alternator, rozrusznik, napinacz, łożyska, poduchy pod silnik, oleje, filtry, paski, czujnik oleju , termostat, robocizna.