Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich zainteresowanych. Czy zna ktoś dobrego CHIP-TUNERA :) w WARSZAWIE??? posiadam 524td i nie chcę go spieprzyć czymś tanim z allegro itp. osoby które spotkały się z chipem prosiłbym o pomoc... przydałoby się kilka kucy więcej ;) pozdrowionka BMW
Opublikowano
Ja szczerze mówiąc to mam sceptyczne podejście to chip-ów z allegro itp. nie wiem co tam jest wgrane, wolałbym żeby zrobił to fachowiec i wszystko pod auto dostroił... bo trafiłem ładny, zdrowy egzemplarz którego wolałbym nie spieprzyć...
Opublikowano
ja mam zamontowany ten chip http://allegro.pl/show_item.php?item=1522958515 roznica jest odczuwalna,zbiera sie lepiej z nizszych obrotow,przyspieszenie tez jest lepsze,nie ma problemu z wyzsza temperatura silnika (oczywiscie auto uzytkuje normalnie ,bez szalenstwa) ,generalnie chip zalozony mam juz 2 rok i jest dobrze ,mam zamiar dolozyc jeszcze chlodnice powietrza i pojechac po wszystkim na hamownie sprawdzic ile w rzeczywistosci jest momentu i mocy... wiadomo ze najlepiej jest wgrywac mapy wtrysku i cisnienia doladowania w profesjonalnej firmie ale ...koszty...:)
iZzI
Opublikowano

z montazem tez nie ma problemu ,poniewaz w komputerze kosc z pamiecia znajduje sie w podstawce (nie trzeba jej wylutowywac) wyciagasz stara wkladasz nowa...na poczatku odpinasz kleme od akumulatora wyciagasz sterownik (komputer) rozbierasz ,wymieniasz kosci sa tam dwie(mam gdzies stara to sprawdze numer)skadasz ,montujesz komputer na miejsce ,podlaczasz kleme i cieszysz sie z nowego auta ... :cool2:

...a i trzeba wziasc poprawke na stan techniczny silnika i osprzetu ,jezeli jest w oplakanym stanie to chip tylko przyspieszy agonie(wieksze cisnienie doladowania+wieksza temperatura spalania=duzo wieksze obciazenie silnika) ja najpierw zrobilem diagnostyke(wtryski ,pompa ,kompresja,turbo)...pisze to by bylo wszystko jasne .Wiekszosc wlascicieli m21 ,m51 ,uwaza ze te silniki maja wady(pompy wtryskowe,uklad chlodzenia) a to wszystko gowno prawda , po prostu auta ktore trafiaja do polski maja kosmiczne przebiegi i dodatkowo w polsce robia jeszcze drugi kosmos , a pozniej opinia ze takie srakie i owakie,wystarczy popatrzec na wspolczesne diesle ile wytrzymuja (ulamek tego co stare dobre w.w konstrukcje) dodam jeszcze ze e28 524 td(ta z podpisu) jak ja zakupilismy miala 360tys i zrobilismy nia ponad 280tys(4 kierowcow) i pewnie jeszcze by nia sporo pojezdzil ,ale ojciec w zeszlym roku zakupil fantastyczne sprzeglo wiskotyczne(ktore nie bardzo dzialalo) i przegrzal silnik ,bo dodatkowo nie zalaczyl sie wentylator elektryczny i niestety trzeba bylo babunie zezlomowac....reasumujac , swietny silnik ,swietne auto ,super marka sorki ze sie rozpisalem ale wk....ł mnie przed chwila przeczytany artykul jakiegos zjeba

iZzI